NBA DOIGRAVANJE

VIDEO: Orlando pomeo Charlotte u prvom krugu

CHARLOTTE, NC - APRIL 26: Gerald Wallace #3 of the Charlotte Bobcats tries to back down Vince Carter #15 of the Orlando Magic in Game Four of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2010 NBA Playoffs at Time Warner Cable Arena on April 26, 2010 in Charlotte, North Carolina. The Magic defeated the Bobcats 99-90 to complete the 4-game sweep. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Brian A. Westerholt/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Orlando Magic prva je momčad koja se uspjela plasirati u drugi krug doigravanja NBA lige. Košarkaši s Floride "pomeli" su Charlotte s 4-0 u prvom krugu Istoka i sada mirno čekaju ishod obračuna Milwaukeeja i Atlante.

Orlando je u ponedjeljak u četvrtoj utakmici kao gost svladao Bobcatse s 99-90 i prvi put u klupskoj povijesti riješio jednu seriju doigravanja u samo četiri utakmice.

Magic nije omeo ni podatak da je njegov najbolji igrač Dwight Howard ponovno imao problema s prekršajima zbog čega je utakmicu završio sa samo 23 minute provedene na parketu i sa šest poena, ali i 13 skokova. No, imao je Orlando u ponedjeljak dovoljan broj raspoloženih igrača, a predvodio ih je Vince Carter s 21 poenom. Jameer Nelson je dodao 18, a Rashard Lewis 17 za prolazak u sljedeći krug.

Tamo će Magic čekati bolji iz ogleda Milwaukeeja i Atlante, ali nakon ponedjeljka nijedna od tih momčadi nije korak bliže konferencijskom polufinalu. Bucksi su, naime, pobjedom 111-104 na svome parketu izjednačili seriju na 2-2 i stavili favorizirane Hawkse na muke.

Za pobjedu Milwaukeeja najveće zasluge pripadaju sjajnom trojcu koji je s 23 koša i šest asistencija predvodio "rookie" Brandon Jenings. Poen manje u svoju su statističku rubriku upisali John Salmons i Carlos Delfino koji je uspješno realizirao šest od osam pokušaja za tricu. Joe Johnson i Josh Smith su i u ponedjeljak bili raspoloženi, ali Atlanti to nije pomoglo. Johnson je utakmicu zaključio s 29 koševa i devet asistencija, dok je Smith dodao 20 poena i devet skokova.

Phoenix je vratio vodstvo u seriji protiv Portlanda nakon pobjede 107-88 u petoj utakmici prvog kruga doigravanja na Zapadu. Sunsi sada vode s 3-2 i u četvrtak navečer će u Portlandu imati prvu meč-loptu za drugi krug.

Phoenix je u ponedjeljak nadoknadio ranu prednost Blazersa od 14 poena razlike, a zanimljivo je da su Sunse do pobjede predvodili igrači s klupe, Channing Frye s 20 koševa i osam skokova, te Jared Dudley s 19 koševa. Isti je broj poena upisao i Amare Stoudemire, dok je Steve Nash utakmicu završio s double-double učinkom, 14 poena i deset asistencija. Andre Miller je s 21 poenom bio najučinkovitiji u poraženom sastavu.

NBA doigravanje, ponedjeljak, 1. krug:

Istočna konferencija

Milwaukee (6) - Atlanta (3) 111-104 (Jennings 23p, 6a, Salmons 22p, Delfino 22p / Johnson 29p, 9a Smith 20p, 9s)

Serija je izjednačena na 2-2

Charlotte (7) - Orlando (2) 90-99 (Thomas 21p, 9s / Carter 21p, Nelson 18p, Lewis 17p)

Orlando dobio seriju 4-0

Zapadna konferencija

Phoenix (3) - Portland (6) 107-88 (Frye 20p, 8s, Stoudemire, 19 p, 5s, Dudley 19p / Miller 21p)

Phoenix vodi u seriji 3-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:48