EUROLIGA

Video: Galatsaray prošao u četvrtfinale, Real ide na noge Olympiacosu

 AFP

U susretu posljednjeg, 14. kola skupine F TOP 16 košarkaške Eurolige Galatasaray je u Istanbulu pobijedio Partizan 64-55 i kao posljednji klub izborio plasman u četvrtfinale elitnog košarkaškog natjecanja 'Starog kontinenta'.

Galatasaray je pobjedom osvojio četvrto mjesto u skupini preskočivši Lokomotiv Kuban. Turski sastav su do pobjede predvodili Manučar Markoišvili sa 16 koševa, te Furkan Aldemir sa 13 koševa. Beogradski sastav predvodio je Davis Bertans sa 11 koševa i 9 skokova.

U drugom ogledu iz ove skupine Žalgiris je pobijedio Real Madrid 87-80, no ta utakmice nije imala nikakvu važnost. Žalgiris je bez obzira nas pobjedu ostao posljednji, dok je Real već ranije osigurao drugo mjesto iza moskovskog CSKA. Kod domaćina najefikasniji je bio Justin Dentmon sa 36 koševa. U gostujućim redovima najefikasniji je bio Sergio Llul sa 23 koša. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper zabio je za Real četiri koša.

U četvrtfinalu će snage odmjeriti Barcelona - Galatasaray, CSKA Moskva - Panathinakios, Real Madrid - Olympiacos i Emporio Armani - Maccabi Tel Aviv. Igra se na tri pobjede, a serija traje od 15. do 25. travnja. Pobjednici će se plasirati na 'Final Four' koji je od 16. do 18. svibnja u Milanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:48