UBOJICA KNICKSA

VIDEO: 8 POENA U 9 SEKUNDI Na današnji dan navijači Knicksa zauvijek su zamrzili Reggieja Millera

1995. godine Knicksi su čekali Pacerse u polufinalu Istočne konferencije, a prva utakmica igrala se u New Yorku. Utakmica koju navijači Knicksa nikad neće zaboraviti

7. svibnja 1995. godine zacementiran je jedan odnos ljubavi i mržnje. Navijači Knicksa, naime, ništa nisu voljeli više nego mrziti Reggie Millera.

Drugi najbolji tricaš u povijesti NBA lige (prvi je Ray Allen) svih je 18 godina svoje karijere ostao vjeran Indiana Pacersima te postao legenda u državi koja zenit košarke u pravilu vidi na srednoškolskoj i sveučilišnoj razini. Suhonjavi šuter dugo vremena proveo je u sjeni sestre Cheryl, slavne košarkašice, koja ga je sve do početka njegove profesionalne karijere 'školovala' u igri jedan na jedan.

Reggie je možda gubio od sestre, ali je to iz njega izvuklo prkos i prgavi karakter po kojem je postao poznat diljem NBA parketa. 'Trash talkom' (zaje***, da oprostite na izrazu) izluđivao je suparničke košarkaše, a još više publiku u svim dvoranama osim matične u Indianapolisu. A 'najbolje' iz Reggieja izvlačila je publika u Madison Square Gardenu s kojom je prve vruće okršaje imao u finalu Istočne konferencije 1994. kad je u petoj utakmici ubacio 39 poena, rukama signalizirao domaćim navijačima da im se momčad davi, te pritom vodio rat riječima s najvećim fanom Knicksa, Spike Leejem.

Vratilo mu se to u sljedeće dvije utakmice koje su Pacersi izgubili te izvisili za finale, ali su mu sudbina i ždrijeb playoffa 1995. pružili priliku da se osveti. Knicksi su čekali Pacerse u polufinalu Istočne konferencije, a prva utakmica igrala se u New Yorku. 18.7 sekundi prije kraja domaća je momčad vodila 105-99 i tada je krenuo show Reggieja Millera. Reggie je u magičnih devet sekundi pogodio tricu, ukrao loptu, opet pogodio tricu te nakon promašenih slobodnih bacanja Starksa i promašenog 'tip ina' Ewinga uhvatio skok, zaradio faul i dva put pogodio s linije. Dovoljno za pobjedu u utakmici (i kasnije u seriji), ESPN-ov dokumentarac od 70 minuta, godine na NBA 'highlightsima', nadimak "Ubojica Knicksa" i milijune koje su njihovi navijači potrošili na psihijatre samo kako bi se oslobodili traume.

Pogledajte video i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 05:04