ABA LIGA

VELIKA BORBA ZA FINAL FOUR Cedevita pobjedom protiv Budućnosti pomaže sebi, ali još više Ciboni

Cedevita od 18 sati dočekuje Budućnost, Cibona od 20.45 gostuje kod Igokeje
 Bruno Konjevic / CROPIX

Sve smo bliži danu u kojem ćemo saznati rasplet osnovnog dijela ABA lige. Cedevita od 18 sati dočekuje Budućnost, Cibona od 20.45 gostuje kod Igokeje.

C. zvezda je pobjedom u Višnjiku osigurala prvo mjesto i dovela Final Four u beogradsku Arenu, a Zadar ima još samo dvije prilike da prestigne Široki i ostane u ligi.

Cedevitin imperativ

Cedevita će u “dvojci” igrati za sebe. Pobjedom će osigurati završni turnir, učvrstiti se na drugom mjestu i pomoći Ciboni jer su Crnogorci konkurent za Final Four.

- Ne daj Bože, ali u slučaju poraza imali bismo 0-2 s Budućnosti i do posljednjeg kola u napetoj borbi za Final Four - svjestan je važnosti utakmice pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić.

- Moramo pobijediti, ali nije dobro što smo ponovno imali dužu stanku (devet dana bez utakmice, nap. a.). Budućnost godinama igra na isti način, sličan našem.

Cibona igra protiv momčadi koju niti jednom nije pobijedila u ABA ligi. Igokea ima “promil” izgleda za F4.

Problemi u Ciboni

- Unatoč problemima (Blassingamea je mučio gležanj, Kuridžu zadnja loža, a Siriščevića viroza) očekujem da ćemo odigrati jako dobru utakmicu. U Zagrebu su nas nadigrali, posebno “pick and rollom”. To se ne smije ponoviti, a naš zadatak je i “četvorku” Jorovića ostaviti na skromnoj večeri - izdiktirao je Slaven Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:03