NOVO POJAČANJE

Udrih: Cibona me oduševila borbenošću

Samo Udrih (30) dolazi iz slovenskog prvoligaša Polzele, gdje je čekao pravu ponudu nakon propalog angažmana u Estudiantesu
Katowice, 180909.Dvorana Sport Arena Spodek.Europsko prvenstvo u kosarci u Poljskoj, cetvrtfinale izmedju Slovenije i Hrvatske.Na slici: Zoran Planinic i Udrih.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Velimir Perasović u petak je dobio novog igrača u rotaciji. Dio praznine nastale ozljedom kapetana Marina Rozića pokušat će popuniti 30-godišnji slovenski reprezentativac Samo Udrih koji je potpisao ugovor s Cibonom do kraja ove sezone i imat će pravo nastupa već u subotu protiv FMP-a.

Samo je stariji brat poznatijeg, 27-godišnjeg Bene Udriha, playmakera Sacramento Kingsa. Starijeg Udriha, 195 cm visokog beka šutera koji po potrebi može popunjavati sve tri vanjske pozicije, za ovu je sezonu angažirao Estudiantes, ali su Španjolci naprasno odlučili pomladiti momčad, gdje za Samu nije bilo mjesta.

- Ponudili su mi 40% manji ugovor, na što nisam pristao. Došao sam u Polzelu i čekao pravu ponudu.

Ispalo je da je to Cibona, unatoč svim financijskim problemima s kojima se klub bori.

- Dovođenje novog igrača trenutačno je iznad naših financijskim mogućnosti. No, plasmanom u Top 16 momčad je pokazala da zaslužuje pojačanje. Vjerujem da ćemo uspjeti u budućnosti riješiti problem financija - rekao je predsjednik Cibone Ivo Jelušić.

Samo Udrih u petak poslijepodne nije otputovao s novim suigračima u Beograd, gdje Cibonu čeka dvoboj s FMP-om u 16. kolu NLB lige, kako bi riješio papirologiju oko prijelaza. Udrih bi, ipak, trebao u subotu biti u momčadi koju je prvi put na djelu gledao protiv Asvela.

- Cibona me oduševila svojom energijom, borbenošću. Nadam se da im mogu biti od pomoći u nastavku sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:31