ŠPANJOLCI POD TORNJEM

Udrih: Caja nije bauk, možemo mi s njima

Slovenski reprezentativac uvjeren je da će Cibona biti teško pobjediva u Zagrebu
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - U Zadru je Samo Udrih na najbolji način pokazao što je Cibona dobila njegovim dolaskom i što je Velimir Perasović vidio u njemu. Slovenski reprezentativac bio je jedan od glavnih kreatora pobjede: spremno nadomjestio isključenog Gordona i kao organizator i kao strijelac, pogodio za produžetak i u dodatnih pet minuta bio mirne ruke kad je trebalo zapečatiti pobjedu.

- Kad sam dolazio znao sam da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Trebalo mi je vremena da pohvatam akcije, da se upoznam s mogućnostima suigrača. Znao sam što mogu, a znao sam i što Peras od mene očekuje - rekao je Udrih.

Protiv Caja Laborala imat će zagrebačku premijeru u Euroligi.

- Za nas je super što ne dolazi Splitter, ali to ne znači da oni i dalje nisu pojedinačno jaki. Huertas i Ribas nisu klasični organizatori, više su strijelci, English i Dean su odlični šuteri. San Emeterio igra sezonu karijere, ne smijemo mu dopustiti skok u napadu i da se razmaše na otvorenom terenu. Teletović će šutirati iz svih pozicija, samo mu moramo otežati te šuteve.

Španjolci su startali domaćim porazom od Olympicosa, pa se dolaze “vaditi” na Ciboni koja se 32 minute držala u egalu s Himkijem.

- U Vitoriji ih je teško pobijediti, ali na gostovanju su drugačija momčad. Još su jako dobri, ali čini mi se ne toliko kao prije dvije-tri godine. Mi smo protiv Himkija bili u dobroj poziciji za iznenađenje, ali nedostajalo nam je i malo sreće. McCarty je pogodio par teških šutova, Javtokas skinuo par lopti u napadu i tu se se odvojili. Mislim da se sa svima možemo boriti u egalu, pogotovo na domaćem terenu - zaključio je Udrih.

Dobra vijest za poklonike Cibone je da se Marko Tomas u srijedu ujutro pojavio na šuterskom treningu. Stanje s ozlijeđenim koljenom je sve bolje i nastup najboljeg Ciboninog igrača nije pod upitnikom.

LJESTVICA

Euroliga Top 16, skupina H

Parovi 2. kola:

Olympiacos - Himki -

Cibona - Caja Laboral čet, 18.30

1. Himki 1 1 0 +13 2

2. Olympiacos 1 1 0 +4 2

3. Caja Laboral 1 0 1 -4 1

4. Cibona 1 0 1 -13 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:16