DERBI NBA LIGE

U zvjezdanom obračunu James nadmašio Wadea

Cleveland Cavaliers forward LeBron James dunks in front of Oklahoma City Thunder forward Kevin Durant, rear, in the second quarter of an NBA basketball in Oklahoma City, Sunday, Dec. 13, 2009. James had 44 points as Cleveland won the game 102-89. (AP Photo/Sue Ogrocki)
 AP

Košarkaši Clevelanda su pobjedom protiv Miamija 102-86 došli do desetog uspjeha u nizu, što ih, naravno, i dalje drži na tronu Istočne konferencije.

- Oni su momčad za naslov prvaka, a mi smo sastav za doigravanje. Time je sve rečeno - komentirao je nakon utakmice Dwyane Wade, najbolji igrači Miamija.

Posljednji put kada su igrale ove dvije momčadi, u Miamiju prije nekoliko dana, sve se svelo na dvoboj Wadea i Jamesa. Tada je James, u zadnjem periodu igre, ukrao loptu Wadeu, pogodio dva slobodna bacanja, dok je na drugoj strani (u zadnjoj sekundi) Wade promašio šut za pobjedu. Kombinirano su, tada, ta dva sjajna igrača ubacila 70 poena.

Ovom prilikom je na razini bio samo LeBron (36 poena), uz sedam skokova i osam asistencija. Wade je ubacio 24, uz devet asistencija.

Isto tako, trenutačno LeBron ima 13-9 omjer protiv Wadea u utakmicama NBA lige, kao i 9-1 na domaćem parketu.

Portland i dalje igra bez najboljeg igrača, ozlijeđenog Brandona Roya, ali to ih nije smetalo niti u domaćem ogledu protiv San Antonija, kojeg su pobijedili 96-93.

Deset sekundi prije kraja Ginobili je promašio tricu za izjednačenje, nakon čega se krenulo u raspucavanje silnih slobodnih bacanja, u kojima, pak, domaćin nije izgubio koncentraciju.

LaMarcus Aldridge je još jednom preuzeo predvodničke ovlasti Roya u Portlandu, te je završio utakmicu sa 28 poena i 12 skokova. Webster je dodao 21, uz 5-5 za tri poena. Kod gostiju su najbolji bili Argentinac Ginobili sa 21 i Duncan sa 15 poena i 12 skokova.

NBA liga, četvrtak:

Cleveland - Miami 102-86 (James 36p, 7s, 8a, O'Neal 13p, 8s / Beasley 21p, 12s)

Portland - San Antonio 96-93 (Aldridge 28p, 12s, Webster 21p, 5s / Ginobili 21p, 3s, 5a)

Mike Dunleavy odstupio s mjesta trenera LA Clippersa

Mike Dunleavy, 55-godišnji trener NBA momčadi Los Angeles Clippersa, odstupio je s te dužnosti, te se vratio prijašnjoj, onoj generalnog menadžera istog kluba.

Od 2003. godine je Dunleavy trener Clippersa, ali je samo jednom sezonu završio u pozitivnom omjeru. Unatoč, velikim ambicijama, niti ove sezone im nije išlo najbolje, pa se s omjerom 21-28 nalaze trenutačno na 12. mjestu jake Zapadne konferencije. Od mogućeg doigravanja su udaljeni sedam pobjeda.

Kako izvještavaju iz kluba, Dunleavyjev posao će preuzeti njegov asistent Kim Hughes, pitanje je samo da li privremeno ili do kraja aktualne sezone.

Dunleavy je bio uspješan košarkaš Philadelphije, Houstona, San Antonija i Milwaukeeja s kraja sedamdesetih, te tijekom osamdesetih godina, a trenerskog posla se prihvatio vrlo brzo nakon kraja karijere.

Počeo je u Los Angeles Lakersima (od 1990. do 1992.), potom je radio u Milwaukeeju i Portlandu (gdje je 1999. godine proglašen za najboljeg trenera u NBA ligi), te je sve zaokružio dugogodišnjim radom u Clippersima.

Kobe Bryant ne trenira zbog ozljede gležnja

Treninge Los Angeles Lakersa, aktualnih prvaka NBA lige, tijekom četvrtka je propustio vjerojatno najbolji košarkaš današnjice, Kobe Bryant.

Razlog je ozljeda lijevog gležnja, kojeg je načeo prije tjedan dana u utakmici protiv Philadelphije, a ozljeda se pogoršala nakon posljednjeg ogleda protiv Charlotte (srijeda), kada ga je nagazio suigrač Lamar Odom.

Da li zbog toga, ili ne, no u tom ogledu protiv Charlotte je Bryant ubacio samo pet poena, makar je igrao 35 minuta. No, šut 2-12 je učinio svoje tom prilikom.

U sezoni gdje mu je napuknut prst šuterske ruke, te je imao i drugih zdravstvenih problema, bolovi u gležnju su samo nastavak tegoba za igrača koji je prošle godine s Lakersima osvojio četvrti NBA prsten.

Upitan je tako njegov nastup protiv Denvera na domaćem parketu u petak. U pitanju je repriza prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, a Lakersima je upravo taj suparnik ove sezone nanio najteži poraz. Pobijedio je Denver kao domaćin, 13. studenoga, sa čak 105-79.

Dvojben je nastup, isto tako, najboljeg igrača Denvera Carmela Anthonyja koji ima isti problem (lijevi gležanj). Ogled bi mogao tako biti lišen prvog i četvrtog strijelca trenutačno u NBA ligi. Anthony ubacuje prosječno 29.7 poena po utakmici, a Bryant 27.9.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:40