ROOKIE GODINE

Tyreke Evans najbolji novak u NBA ligi

Sacramento Kings guard Tyreke Evans pumps his fist after scoring during the second half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors in Sacramento, Calif., Wednesday, March 10, 2010. The Kings won 113-90.(AP Photo/Steve Yeater)
 AP

Tyreke Evans, 21-godišnji bek-šuter Sacramento Kingsa, izabran je za najboljeg novaka ove sezone u NBA ligi, te je u toj borbi dobio Stephena Curryja (Golden State) i Brandona Jenningsa (Milwaukee).

Evans je prošle godine bio četvrti izbor na draftu, igravši prije toga na sveučilištu Memphis. Isto tako, postao je tek četvrti novak u ligi koji je imao, minimano, 20 poena, pet asistencija i pet skokova po utakmici. Prije njega uspjelo je to samo istinskim velikanima košarke u NBA ligi, Oscaru Robertsonu, Michaelu Jordanu i LeBronu Jamesu.

Sa 20.1 poenom po utakmici Evans je bio najbolji strijelac među novacima. S 5.8 asistencija po večeri je bio drugi na ljestvici novaka, a sa 5.3 skokova peti u toj domeni među košarkašima koji su prvi put ove sezone kročili na NBA parkete.

Evans je prvi igrač Sacramenta u povijesti koji je ponio epitet najboljeg novaka lige.

Najbolji novaci NBA lige:

1. Tyreke Evans (Sacramento) 491 bod

2. Stephen Curry (Golde State) 391

3. Brandon Jennings (Milwaukee) 204

4. Darren Collison (New Orleans) 17

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:55