ENIGMA ŠARIĆ

Treneri o velikom talentu europske košarke: 'Što god da se dogodilo, bit će vrhunski košarkaš'

Ništa ne može zaustaviti Darija Šarića na putu uspjeha, u tome da postane vrhunski košarkaš. S ovakvim talentom i backgroundom ne može propasti - odlučno tvrdi Andrej Tesla
 Nenad Dugi / CROPIX

Tijekom ljeta mogle su nam različite stvari vezane za Darija Šarića padati na um, ali ponajmanje ona da će tjedne provoditi trenirajući s juniorima KK Zagreb. Ne ulazeći u razloge “povuci-potegni” situacije između kluba i obitelji Šarić, ne želeći upirati prstom ni u koga, željeli smo saznati može li ovakva situacija negativno utjecati na razvoj, po mnogima, najvećeg talenta hrvatske košarke.

- Ništa ne može zaustaviti Darija Šarića na putu uspjeha, u tome da postane vrhunski košarkaš. S ovakvim talentom i backgroundom ne može propasti - odlučno tvrdi Andrej Tesla, trener koji je posljednjih godina proveo najviše vremena bruseći šibenski košarkaški dragulj, a danas je koordinator omladinskog pogona KK Zagreb.

Kuršlus u komunikaciji

Ipak, ni Tesla, kao ni ostali košarkaški zaljubljenici, nisu zamišljali ovakvu situaciju sa 17-godišnjim Šarićem.

- Žao mi je što je došlo do kuršlusa u komunikaciji, ali ne slažem se da je ovo korak unatrag u njegovoj karijeri. Dario ima radne navike i s našim juniorima može kvalitetno trenirati i raditi na stvarima koje treba popraviti. Uostalom, po godinama je još uvijek junior - dodao je Tesla koji se ipak nada da ovakva situacija neće dugo potrajati.

Bilo bi glupo da si Zagreb, koji je uvijek davao prilike mladima, dopusti da prerano izgubi Šarića. Vjerujem da bi uskoro, možda i za tjedan do dva, opet mogao zaigrati za seniore, a nemojte se iznenaditi ako odigra jednu od glavnih uloga u osvajanju kupa ili prvenstva.

Jedan od onih koji je očekivao da će Šarića gledati u seniorskoj košarci ove sezone je Boris Gnjidić, njegov lanjski trener iz Dubrave s kojom je igrao A-1 ligu za ostanak.





Neće biti zastoja

- Logičan korak u Darijevu razvoju bilo bi igranje na seniorskoj razini u višem rangu natjecanja jer su utakmice ono što mu najviše treba u ovoj fazi karijere. Nema veze radi li se o Euroligi, regionalnoj ligi ili A-1 ligi za prvaka. Čak bi mu i igranje u A-2 ligi koristilo više od juniorskih utakmica, ali to ne znači da će u ovoj situaciji u kojoj se danas nalazi, pa čak i da potraje do kraja sezone, Dario zastati ili usporiti u košarkaškom razvoju. Mislim da je to nemoguće. Uostalom, ovo vrijeme može iskoristiti za rad na košarkaškim elementima koje treba popraviti - rekao je Gnjidić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:39