I LOVE THIS GAME!

TRENER ORLANDA OD HEZONJE OČEKUJE VELIKE STVARI 'Za Marija je samo nebo granica!'

 CROPIX

Prije nego što ga prvi put vide uživo, 3. listopada, u pripremnoj utakmici protiv Charlottea, navijači Orlanda hrane se informacijama iz lokalnih medija o Mariju Hezonji.

Orlando Pinstriped Post objavio je razmišljanja trenera Scotta Skilesa koji je ponovio da je "samo nebo granica" za Hezonju kao i vodećih igrača kluba Victora Oladipa i Nikole Vučevića o petom izboru ovogodišnjeg drafta i velikoj nadi hrvatske košarke.

- Posljednjih godina nam je nedostajao baš takav igrač - tvrdi crnogorski centar.

- Igrač na poziciji krila koji dobro šutira, koji prodire pod koš i koji je, uz sve to, i atletičan.

Hezonjin atleticizam naglašavaju svi koji pričaju o 19-godišnjem Dubrovčaninu.

- Savršeno će se uklopiti u našu momčad. Širit će reket, kreirati i ostalima situacije za postizanje koša. Ima sjajno tijelo, atletičan je, mlad, brz... - rekao je Oladipo.

Drugi izbor drafta 2013. godine, bek koji je prošle sezone bio na prosjeku od 18 koševa, u svlačionici Magica sjedi pored Hezonje.

- Sjajan tip. Osjeća se energija kojom zrači, a na terenu ga zanima samo pobjeda. Savršeno, jer nam je baš to trebalo.

S pohvalama je krenuo i trener Scott Skiles, ali je ponudio i dozu opreza. Svjestan je svih izazova koji se javljaju u prvoj sezoni, posebno za klinca koji je došao sa Starog kontinenta.

- Puno očekujemo od njega. Šutira, ima dobar pregled terena, dobro tijelo... Samo... s rookiejima se nikada ne zna. Čak niti kod Marija, iako nije tipičan novak jer je već igrao profesionalnu košarku. Pogotovo na početku ne možete znati kako će reagirati na brzinu i atleticizam koji vladaju u NBA-u - rekao je Skiles.

Prije nego što je zaključio da je za Hezonju "samo nebo granica", trener Orlanda upozorio je na mogući problem na startu sezone.

- Sklon je ulasku u reket bez da ima plan što želi postići u akciji pa onda ispadne izvan kontrole, što je tipično za mladiće. No, za Marija je samo nebo granica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:46