PROBLEMI U ZADRU

Trener Jusup već počeo graditi alibi za loše rezultate

Momčad je dobro utrenirana, uočio sam neke dobre i manje dobre stvari. Sad je na meni da dodam svoj štih - kazao je Danijel Jusup na inauguraciji za trenera Zadra
Zadar, 310110.Dvorana Kresimira Cosica na Visnjiku.Kosarkaska utakmica 19. kola NLB lige izmedju KK Zadar - KK Cibona.Na fotografiji: Igrac Zadra (bijeli) Hrvoje Peric.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Miskovic / CROPIX

ZADAR - Nakon tri poraza, od Partizana i Hemofarma u gostima te Cibone u Višnjiku, Jusup je promijenio ploču. Na posve neprimjeren način osuo je paljbu po svojem prethodniku Zmagoslavu Sagadinu, poručivši mu kako je složio iznimno slabu momčad. Još je dodado kako Zadar svojim igrama nije zaslužio odlazak na Final Four NLB lige. Očito je poslao poruku, odnosno naručio sam sebi alibi za mogući neuspjeh u povratničkoj misiji u Zadar. Je li ga možda netko tjerao da preuzme momčad koju nije birao? Koliko znamo, nije!

Vratio se iz ljubavi prema svojem gradu i klubu, isticao je nekoliko puta kako ni novci nisu razlog povratku, da bi iza toga prozvao Sagadina i Acu Petrovića kako su radili za veliku lovu! Je li to kolegijalnost? Začudo, brzo je zaboravio i to kako je uoči ogleda Zadra i Širokog na čijoj je klupi sjedio nepunih tjedan dana, naveliko nahvalio zadarsku momčad koja ga je pod vodstvom Tihomira Bujana dobro “isprašila”. Naglašavao je njihovu kvalitetu koja je miljama daleko iznad Širokog! U trenucima dok i dalje postoje velike teoretske šanse za odlazak na F-4, u najmanju ruku nesportski je istrčavati na način kako je to učinio čovjek kojem je Uprava kluba, jednako kao i Sagadinu dala odriješene ruke u svim odlukama!

U stranu je Jusup gurnuo i klupski stav kako i nakon odlaska Sagadina rezultatski ciljevi Zadra ostaju isti. Uključujući u projekt i brigu o mladim igračima, na čija bi se leđa, nemojte se iznenaditi, uskoro mogao staviti teret svih ovosezonskih pogrešaka, jer u najavljenom otpuštanju igrača netko mora igrati.

Zdenko Mičić: Naši ciljevi ostaju isti!

- Možda je izjava trenera Danijela Jusupa nespretno izrečena, međutim, naš je stav kako se ciljevi ne mijenjaju. Mi ćemo nastojati konsolidirati momčad i dok postoje najmanji izgledi za Final Four NLB lige ne mislimo se predati. Nećemo odustati, iako radimo u teškim financijskim uvjetima, kad sponzori izlaze iz svih sportova, ne samo košarke. Na putu smo da se raziđemo s nekim igračima, ali i da neki koji imaju dobre ugovore snose dio odgovornosti za situaciju u kojoj smo se našli. Ali od zacrtanih ciljeva, ponavljam, ne odustajemo. Dajemo podršku momčadi i treneru - kazao je Zdenko Mičić, direktor KK Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:33