JOS JEDAN TRADE

Tracy McGrady završio u New Yorku!

Trostruki 'kralj zakucavanja' Nate Robinson završio u Bostonu
ATLANTA - NOVEMBER 20: Tracy McGrady #3 of the Houston Rockets warms up before the game against the Atlanta Hawks at Philips Arena on November 20, 2009 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Tracy McGrady, nekada velika zvijezda NBA lige, na kraju dana je, u velikoj promjeni između tri NBA momčadi ( New York, Houston, Sacramento), završio u New Yorku.

Tridesetogodišnji košarkaš, koji je zadnje dvije sezone vrlo često bio izvan pogona Houston Rocketsa zbog učestalih ozljeda, tako će odjenuti dres četvrte momčadi u karijeri.

Počeo je u Torontu, nastavio u Orlandu i završio u Houstonu, a od sada će biti dio družine u New Yorku. Velike promjene su u igračkom kadru napravili Houston, Sacramento i New York tijekom "tradea" koji je uključivao ove tri momčadi.

New York je osim McGradyja dobio i španjolskog beka šutera iz Sacramenta Sergija Rodrigueza.

Houston je, pak, jači za nominalno najboljeg igrača Sacramenta zadnjih godina, Kevina Martina, a "dobar posao" se može nazvati i dovođenje Jarreda Jeffriesa i Jordana Hilla iz New Yorka, kao i prava izbora na jedan "pick" drafta sljedeće sezone.

Sacramento je dobio vrlo dobrog krilnog igrača iz Houstona Carla Landryja, centra Joeyja Dorseyja, te iskusnog Larryja Hughesa iz New Yorka.

"Kralj zakucavanja" završio u Bostonu

U NBA ligi se nastavlja razmjena igrača, pa je tako jedna napravljena i na relaciji dvije momčadi Istočne konferencije, New Yorka i Bostona.

New York je već bio snažan akter u razmjeni sa Sacramentom i Houston, u kojoj je glavna vijest kako je novi igrač Knicksa Tracy McGrady. Ovom prilikom je, pak, pustio Natea Robinsona u Boston, a za uzvrat će dobiti sjanog tricaša Eddieja Housea.

Robinsona možemo zvati i "kraljem zakucavanja", budući je čak tri puta osvojio to natjecanje na All Stars vikendu. Posljednji put je najbolji bio prije nekoliko dana, u Dallasu.

Recimo i da je u Milwaukee došao John Salmons, sjajni strijelac Chicaga, dok su u suprotnom smjeru krenuli krilni igrač Hakim Warrick, te Joe Alexander.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 04:30