PROMJENA NA KLUPI

Subotiću otkaz, Aco Petrović novi trener Cedevite!

 Vladimir Ivanov / Cropix

Košarkaši Cedevite u završnicu prvenstva Hrvatske kreću s novim trenerom! Nakon što je Uprava kluba raskinula ugovor sa Slobodanom Subotićem, momčad iz Sutinskih vrela preuzeo je Aco Petrović!

Iako je Cedevita ostvarivala odlične rezultate u posljednje vrijeme, koje potvrđuje i sjajna druga pozicija na ljestvici, čelnici kluba sa Subotićem su raskinuli suradnju zbog problematičnog ponašanja crnogorskog trenera.

- Danas smo se razišli sa trenerom koji je klub uspješno vodio u ovoj sezoni. Razlog nije nezadovoljstvo vođenjem momčadi ili rezultatima koji su u posljednje vrijeme sjajni, već je došlo do povrede statuta i klupske hijerarhije nakon čega je Uprava jednoglasno odlučila da će doći do promjene na mjestu prvog trenera - kratko je referirao sportski direktor Matej Mamić.

Petroviću je Cedevita, nakon Zadra i Cibone, treći hrvatski klub u kojem će raditi.

- Kontakata sa Cedevitom bilo je i prošle godine, no tada nisam bio spreman prihvatiti ponudu. Sada, međutim, čelnike kluba nisam mogao odbiti. Doveden sam u specifičnoj situaciji jer smjena se dogodila pri seriji dobrih rezultata i moj će glavni zadatak biti sprečavanje negativnog šoka koji je moguć nakon ovakvog raspleta - izjavio je Aco Petrović odbivši komentirati potez čelnika 'i zbog kluba, i zbog Piksija' s kojim ima odličan odnos.

Bivši hrvatski izbornik Aco Petrović na klupi Cedevite će debitirati u nedjelju kada Zagrepčani u 17 sati igraju protiv Zadra u derbiju prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:15