SMJENA U CEDEVITI

Subotić: Ovakve stvari se događaju kada se povrijedi nečiji ego

U košarkaškom svijetu je kao bomba odjeknula informacija o promjeni uspješnog trenera Cedevite
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nedjeljni derbi A-1 lige košarkaša između Cedevite i Zadra (Sutinska vrela, 17 sati) imat će neočekivani začin. Domaćine će s klupe voditi Aco Petrović, koji je svojedobno u Jazine donio naslov prvaka Hrvatske. Otkud takva senzacionalna promjena, kada je Cedevita sa Slobodanom Subotićem imala omjer 8-1 i lijepe izglede da u play-off krene s prvog mjesta? Čini se da je korporativni duh Atlantic grupe, koja upravlja KK Cedevitom, odnio Piksija i donio Acu.

- Moja filozofija je da nema razlike između vođenja velike tvrtke i sportskog kluba. Poštivanje hijerarhije i određenih kriterija su iznad svega i preko nekih stvari nisam mogao prijeći. Čak i uz rizik da se time pokvari odlična atmosfera i rezultati koje imamo, izjavio je predsjednik Cedevite Mladen Veber.

Subotić: Povrijeđeni ego

Priča o Subotićevoj smjeni počinje u utorak kada je Cedevita iz Darde krenula u Zagreb umjesto u Belišće, gdje je nekoliko sati kasnije njihova druga momčad Mladost igrala kvalifikacijsku utakmicu. U klubu tvrde da je Subotić obećao dolazak, a trener s kojim su izborili kvalifikacije Eurokupa u prvoj sezoni u regionaloj to poriče.

- Sve da sam im to i obećao, ali nisam, kao trener imam pravo promijeniti mišljenje nakon teške utakmice (pet isključenja, nap.a.). Ponudio sam da se ja pojavim u Belišću, a da se igrače vrate u Zagreb. Veber je na to reagirao vrlo grubim gestikulacijama, prstom mi pokazao put u autobus i zatražio da se u 9 ujutro pojavim u njegovom uredu. Ponio se prema meni kao da sam... ma ne mogu vam to reći. Nisam došao na taj sastanak jer to nije zadovoljavajuća razina ponašanja. Teško mi je zbog razlaza, ali bih ponovno na taj način zaštitio momčad. Oni plaćaju i oni odlučuju, a ovakve stvari se događaju kada se povrijedi nečiji ego. U jedno sam siguran, nigdje drugdje neću dobiti ovakav otkaz, poručio je Subotić.

Belišće je bilo početak

Obje strane tvrde da do ovotjednih događaja međusobnih sukoba nije bilo.

- Mogu vam reći da je Belišće bilo samo početak, povod svemu što se događalo, ali bilo je tu još toga što ne želim iznositi u javnost. Žao mi je što je do ovoga došlo jer smo bili zadovoljni Subotićevim radom, izjavio je Veber.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:25