JOKE ODLUČIO

Stipčević ide u Tursku, otpali Perić i Pašalić

Udarnu Vrankovićevu momčad u Turskoj će činiti Ukić, Popović, Tomas, Lončar i Tomić, uz važne uloge Bogdanovića, Banića i Žorića
 Jure Mišković / Cropix

Josip Vranković odlučio je da će hrvatska reprezentacija na SP-u u Turskoj imati trojicu igrača iz domaćih klubova. Zagrebašu Luki Žoriću i novom suigraču Bojanu Bogdanoviću među 12 hrvatskih putnika za Tursku pridružio se Rok Stipčević, izborivši posljednje mjesto u zrakoplovu koji će u četvrtak odvesti našu reprezentaciju u Istanbul.

Vranković je morao dobro odvagnuti, iako je riječ o igraču koji neće bitnije participirati u rezultatu koji će Hrvatska ostvariti na SP-u. Okolnosti su mu na određeni način olakšale odluku. Kad je definitivno prelomio da će Zoran Planinić biti na popisu, bez obzira na to s koliko pravih treninga dočeka odlazak u Tursku, Vrankoviću je ostalo odrediti samo još jednog putnika, a birao je između trojice: Stipčevića, Hrvoja Perića i Drage Pašalića.

Posljednji je bio u najlošijem položaju, jer je stigao kasnije od ostalih, popuniti rupu na centarskoj poziciji kad se ozlijedio Ante Tomić. Ostala je borba između Stipčevića i Perića.

- Hrvoje je dobro krenuo, međutim, zbog želučane viroze propustio je dosta treninga. Inače, njemu treba više vremena za prilagodbu za ono što treba raditi u reprezentaciji u odnosu na ono što se traži u klubu. Sigurno je na izbor utjecala i ozljeda Roka Ukića. I Drago i Hrvoje su odluku primili bez ikakvih nesuglasica - obrazložio je Vranković svoj izbor.

Jasno je da će Stipčević dobiti malo minuta na SP-u, jer je na svojoj poziciji zadnja opcija. Ulazit će uglavnom onda kad bude trebalo odmarati glavne Vrankovićeve uzdanice, Ukića i Popovića. Uz spomenutu dvojicu, Hrvatsku će udarnu momčad činiti Marko Tomas, Ante Tomić i Krešo Lončar. Sigurno je da će vrlo značajnu ulogu imati i Bojan Bogdanović, Marko Banić te Luka Žorić, a u pojedinim segmentima i Lukša Andrić. Zoran Planinić i Davor Kus su tu da pomognu svojim iskustvom i mirnoćom.

Dvanaestorica odabranih

Na konačnom popisu Josipa Vrankovića našli su se: Roko Leni Ukić (Fenerbahçe Ülker), Davor Kus (Beneton), Zoran Planinić (Himki), Rok Stipčević (Cibona), Marko Popović (Unics Kazan), Marko Tomas (Fenerbahçe Ülker), Bojan Bogdanović (Cibona), Ante Tomić (Real Madrid), Luka Žorić (Zagreb), Krešimir Lončar (Himki), Lukša Andrić (Galatasaray), Marko Banić (Bilbao).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:51