HRVATSKI ALL-STARS

Seksi 'Zmajčice' i najbolji domaći košarkaši 'zapalili' Beli Manastir

Zadranin Car bio je apsolutni 'car' košarkaške večeri u Belom Manastiru
 Vlado Kos / Cropix

BELI MANASTIR - Pobjedom Juga 124-114, 5. u ukupnom scoreu sa Sjeverom (9-5) u minulih 17 godina (kratko se igralo između stranaca i domaćih igrača), završen je 17. košarkaški All Stars u Belom Manastiru, tradicionalna utakmica na koncu kalendraske godine, a između košarkaša Hrvatske, sa sjevera i juga zemlje. Igralo se na Stjepanovo pred solidno ispunjenim gledalištem, a Beli Manastir će svakako pamtiti spektakl košarke, plesa i akrobacija.

Jug je prema trijumfu poveo s 23 koša trogirski igrač Toni Bizaca, no apsolutni 'car' večeri bio je zadarski košarkaš Marko Car, postavši MVP tradicionalnog susreta Sjever iJug, da bi kasnije pobjedu odnio i u natjecanju u gađanju trica, s 13 točnih ubačaja, daleko ispred ponajboljeg tricaša Eurolige, Ciboninog Marka Tomasa, koji je podbacio s 3 ubačaja.

Pobjeda Juga niti jednom nije dolazila u pitanje. Vodili su od prve četvrtine (29-34, 66-67, 91-98, 114-124), a gdje zadarska osovina ( Stipčević, Car, Downs, Boisa, Perić) u igri bez obrana, za koš više, nije dopuštala veće približavanje Sjever.

- Zadovoljan sam prikazanim, odigranim... Ovo je spektakl, sve i treba biti zabavno, lepršavo, bez obrana - kazao je Car.

Najatraktivniji igrač večeri postao je Tomas Lamont Mobley, član Cedevite, s 18 koševa najbolji strijelac Sjevera, a najbolji u natjecanju u zakucavanju bio je još jedan Zadranin, Micah Philip Downs.

Valja ukazati na činjenicu da se Sjever predstavio sa svim pozvanim igračima Cibone ( Bogdanović, Tomas, Zubčić), da je izostao tek Gordon. Za istu momčad nastupio je i domaći dečko iz Baranje, Ivan Krolo, član KK VROS.

Pa ipak, od svega su publiku najviše zapalile plesačice iz Slovenije, njihov odličan izvozni proizvod - Zmajčice. Iako su akrobati u zakucavanju, odnosno Dunking Devils odlično prihvaćeni, ljetno odjevene Slovenke bile su hit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:43