SPONZORSKA ZAVRZLAMA

Šarić kao junior ne može nositi tenisice drugog proizvođača, ali kao senior može

Kao junior nema pravo na privatnog sponzora, ali kao senior može nositi tenisice drugog proizvođača
 Goran Mehkek/Cropix

Treviso - Nedjelja nije bila njegov dan. Dario Šarić je prvo zbog problema prosjedio utakmicu Hrvatske i Srbije da bi zamalo zakasnio na večernji trening. Ni u ponedjeljak ujutro nije se probudio ništa pametniji.

- Još ne znam što ću napraviti. U nedjelju sam, nakon svih razgovora, odlučio da je najbolje da ne igram - otkrio je do tada nepoznat detalj vrlo zamršne priče o odnosu privatnih sponzora i tehničkog sponzora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Iako na papiru sve izgleda jednostavno, postoji i kvaka 22. Naime, prema ugovoru što ga je HKS sklopio s Adidasom, sve su reprezentacije, osim seniorske, obavezne nositi kompletnu Adidasovu opremu. Članovima seniorske reprezentacije koji imaju privatne ugovore dopušteno je igranje u tenisicama drugog proizvođača. I tu je kvaka 22. Dario Šarić kao član juniorske reprezentacije ne smije igrati u tenisicima proizvođača s kojim ima potpisan privatni ugovor, ali ako ga Joke Vranković odluči povesti na EP u Litvu, tamo će moći igrati u njima.

HKS čuva sponzora

U trenutačnoj situaciji na gubitku su svi, a najviše Šarić od kojeg i stručnjaci i javnost očekuju da bude nositelj bolje i uspješnije budućnosti hrvatske seniorske reprezentacije kao što je to dosad bio u mlađim dobnim kategorijama.

Iz HKS-a nisu željeli komentirati nastalu situaciju. Možemo razumjeti njihov strah da zbog jednog igrača izgube vrijednog sponzora koji oprema više od 300 igračica i igrača u svim reprezentativnim programima, a uz to još i izdašno puni blagajnu Saveza (spominje se iznos od oko 300.000 eura).

Nađite kompromis!

No, neigranjem Darija Šarića Hrvatska gubi jedan od glavnih oslonaca u momčadi, igrača koji je sposoban igrati na svih pet pozicija u U-19 reprezentaciji.

Nastala situacija šteti svima i vrijedna je kompromisa. Dovoljno je da se sve zainteresirane strane sjednu za stol i stave na papir što se gubi, a što dobiva postojećim stanjem. Iako je u mnogočemu zreliji od prosjeka, Dario Šarić još uvijek je dijete. I malo toga zna o ugovorima. No, jedno sigurno zna - odlično igra košarku. Dajte Dariju da radi ono što najbolje zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:28