PRESUDNIH MJESEC DANA

Rozić: Slijedi nam natjecateljski i novčani rasplet

Gostovanjem u Kaunasu za igrače Cibone počinje mjesec u kojem će igrati sedam odlučujućih utakmica za nastavak sezone u Euroligi i NLB ligi
Zagreb, 161209.Euroliga kosarkaska utakmica: Cibona - Fenerbahce Ulker u dvorani Drazena Petrovica.Na slici: Bojan Bogdanovici i Gordan Giricek.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

Siječanj 2010. bit će jedan od najuzbudljivijih u Ciboninoj bližoj povijesti. Bit će jednako žestoko na parketu, ali i izvan njega.

- Ovo je mjesec u kojem će se puno toga riješiti, natjecateljski i financijski - bez okolišanja ustvrdio je Cibonin kapetan Marin Rozić.

Natjecateljski rasplet je samo u Rozićevim i rukama njegovih suigrača.

U sljedećih mjesec dana Cibona će odigrati dvije presudne utakmice u prvom dijelu Eurolige (Žalgiris, Asvel) i čak pet utakmica u NLB ligi (Partizan, FMP, Helios, Hemofarm, Zadar) nakon kojih će već biti jasno jesu li “cibosi” osigurali Final Four.

Dio za koji su odgovorni igrači i trener dosad je bio gotovo besprijekoran. Sektor financija ih nije pratio.

Ustoličenje novog direktora trebalo bi donijeti pomake u tom smjeru.

- Svi se tome nadamo - reći će Rozić.

Andro Knego se još nije javno oglasio, niti zasjeo na svoju novu poziciju. To bi se trebalo dogoditi oko 15. siječnja. Do tada će se znati i hoće li Cibona igrati barem još šest euroligaških utakmica u ovoj sezoni.

Od dvije zajamčene prvo u četvrtak slijedi gostovanje u Kaunasu.

- Nikad nisam tamo igrao. Vidio sam da Žalgiris ima punu dvoranu. Izrazito su domaćinska momčad. Kod kuće su i protiv Barcelone odigrali odličnu utakmicu - istaknuo je Rozić.

Marinova sjećanja na Litvu nisu sjajna. Prije nešto više od dvije godine Cibona je ‘teško stradala’ u Vilniusu. No, tadašnji Lietuvos Rytas bio je kvalitetnija momčad od ovog Žalgirisa, a i Cibona je teško igrala na gostovanjima, što ove sezone, izuzmemo li Sienu i Barcelonu, nije slučaj.

- I protiv Fenerbahçea i Asvela smo igrali dobro, bili u prilici pobijediti. Ne vidim zašto ne bismo to učinili u Kaunasu. Nismo bez izgleda.

Za izglede će važno biti hoće li se Gordon vratiti iz SAD-a i priključiti momčadi.

- Razgovarali smo prije nego što je išao i rekao mi je da će doći. Ne vjerujem da neće.

A hoće li Cibona u Top 16?

- Nadam se. Valjda će Barcelona pobijediti Asvel, a Fenerbahçe Žalgiris, pa je onda sve u našim rukama - zaključio je Rozić.

Žalgiris u četiri dana tri puta pobijedio

Košarkaši Žalgirisa radili su prekovremeno na prijelazu iz 2009. u 2010. godinu, u razdoblju dok su se Cibonini košarkaši odmarali i pripremali za okršaj u Kaunasu. U razmaku od četiri dana (30. 12. - 3. 1.) Žalgiris je igrao tri utakmice litvanske lige i u sve tri ostvario pobjede: na domaćem parketu uvjerljivo su svladali Sakalai (88-54) i Suduvu (97-59), a u gostima bili bolji od Rudupisa (81-74). Bile su to prve tri utakmice pod vodstvom novog trenera Ramunasa Butautasa, bivšeg izbornika Litve, koji će protiv Cibone debitirati u Euroligi.

Euroliga, skupina A

Parovi 9. kola

Žalgiris - Cibona čet, 18.45

Asvel - Barcelona čet, 20.30

Montepaschi - Fenerbahçe Ü. sri, 18.30

1. Barcelona 8 8 0 +167 16

2. Montepaschi 8 7 1 +113 15

3. Asvel 8 3 5 -41 11

4. Fenerbahçe Ü. 8 3 5 -58 11

5. Cibona 8 2 6 -100 10

6. Žalgiris 8 1 7 -81 9

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:23