KRAJ KARIJERE?

Rastaju li se Iverson i Memphis Grizzliesi?

'Nikada kroz karijeru nisam sjedio na klupi i umara me uopće i pričanje na tu temu. Ne želim o tome, zašto je tomu tako pitajte trenera momčadi, on je taj koji donosi odluke'
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 06: Allen Iverson #3 of the Memphis Grizzlies throws a pass against the Los Angeles Lakers on November 6, 2009 at Staples Center in Los Angeles, California. The Lakers won 114-98. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stephen Dunn/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

ZAGREB - Allen Iverson napustio je Memphis Grizzliese i vratio se kući u Atlantu. Učinio je to uz dozvolu svog NBA kluba, a situacija zapakirana uz celofan “privatnih razloga” mogla bi rezultirati rastankom problematičnog, ali sjajnog, playmakera i njegove momčadi.

Američki mediji, pozivajući se na izvore bliske klubu, pišu da nije realno očekivati brzi povratak Iversona u Memphis, ako do njega uopće i dođe.

Vlasnik kluba Michael Heisley dao je četverostrukom najboljem strijelcu NBA lige zeleno svjetlo da propusti ogled momčadi protiv LA Clippersa, a trener momčadi Lionel Hollins ponudio je poprilično nejasne razloge zbog čega iskusnog 34-godišnjeg razigravača trenutačno nema u momčadi:

- Nemam drugih informacija osim da je otputovao zbog osobnih razloga, što mu je klub dozvolio.

Inače, nije tajna da je Iverson nezadovoljan tretmanom u svom četvrtom (Philadelphia, Denver, Detroit, Memphis) klubu u NBA karijeri u kojem prosječno igra 22.3 minute za koje ostvaruje učinak od 12.3 poena i 3.7 asistencija po susretu.

- Nikada kroz karijeru nisam sjedio na klupi i umara me uopće i pričanje na tu temu. Ne želim o tome, zašto je tomu tako pitajte trenera momčadi, on je taj koji donosi odluke. Mislim da su me potpisali s razlogom nakon što su me gledali kako igram kroz 13 godina karijeru i znaju što mogu kada sam u igri.

- Kada se priča o Memphis Grizzliesima, priča se samo o meni i klupi. Pa, dajte, nije to jedino što se ovdje događa. No, očito je to ono što prodaje novine bolje od ičega kada je riječ o ovoj momčadi - kazao je nekad najbolji jedan na pet igrač NBA lige, uz dodatak kako još nikada nije razgovarao s trenerom Hollinsom.

Prozvani se odmah oglasio izjavom.

- Želi li Allen pričati sa mnom moja su mu vrata otvorena. Uostalom, razgovaram s njim prije, za vrijeme i poslije utakmice. Shvaćam ga, on je zvijezda, i ovo nije neočekivano. A, na vaše pitanje kada će startati u utakmicu nemam komentara - kazao je Hollins.

Prosjeci Iversona u NBA karijeri su 27 poena i 6.2 asistencije kroz 41 minutu u 889 utakmica. U samo 12 utakmica nije bio član uvodne petorke momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:40