NOVI STARI TRENER

Radulović 'odletio', Zula zaprijetio igračima!

'Rezultatska situacija bila je izrazito loša, a znaju se obrasci ponašanja u sportu. Sretni smo što smo uspjeli angažirati Anzulovića za kojeg vjerujemo da će nas odvesti u bolju sportsku budućnost'
 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB - Sukladno očekivanjima, pa i najavama, ponižavajući poraz od 30 razlike protiv Partizana u punom Draženovom domu bio je preveliki udarac za novu Upravu Cibone. Predsjednik kluba Ivica Lovrić je u dva razgovora tijekom četvrtka dogovorio dvo i pol godišnju suradnju s Draženom Anzulovićem, a još brže se sporazumno razveo od Zdravka Radulovića .

- Rezultatska situacija bila je izrazito loša, a znaju se obrasci ponašanja u sportu. Sretni smo što smo uspjeli angažirati Anzulovića za kojeg vjerujemo da će nas odvesti u bolju sportsku budućnost - poručio je Lovrić koji se, kao i sportski direktor Mihovil Nakić, zahvalio Raduloviću na vođenju kluba kroz donedavnu “kalvariju”.

Novi trener je u nastupnom govoru spomenuo neke od prvih poteza.

- Želim zadržati cjelokupni kadar, ali u klubu nema mjesta za one koji se predomišljaju i ne znaju bi li otišli ili ostali u Ciboni. Želim čiste glave i što prije rješavanje svih nedoumica.

Jedan od takvih mogao bi biti najbolji igrač Cibone ove sezone Bojan Bogdanović oko kojeg se mota(o) moskovski CSKA koji kreće u ozbiljan redizajn.

Anzulovićeva inauguracija prošla je i asocijacijom na Otta Barića. Samo što financijska moć Cibone nije takva da može zagalamiti “trebaju mi još dva igrača”, nego se zakamuflirao u “dva pojačanja su nužna, vidjet ćemo što se može napraviti”. Poželio je playa i šutera Jerryja Johnsona kojeg je trenirao u Belgiji i Litvi.

- Ponuđene su mu bolje opcije od naše i veće šanse su da ne dođe. Pokušao sam doći i do visokog igrača koji igra na obje centarske pozicije, ali je vezan čvrstim ugovorom. Kriteriji za dovođenje igrača su visoki, ali se moram uklopiti u financijske mogućnosti kluba. No, generalno gledano naša orijentacija bit će proizvodnja igrača .

Popularni “Zula” najavio je treninge i na Staru i na Novu godinu, formiranje novog stručnog stožera, a što se tiče izvlačenja aktualne sezone... nije obećao nikakav konkretan rezultat. Ni trofeje niti dovoljno bodova za nastavak života u Euroligi.

- Nisam obećao ništa osim da ću napraviti sve da momčad bude maksimalno spremna. Primijetio sam da su mnogi namirisali krv, ali vjerujem da ćemo se ubrzo vratiti na razinu koju ovaj veliki klub zaslužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:25