NESANICA POD TORNJEM

Radošević: Zbog promašaja nisam spavao cijelu noć

Za Velimira Perasovića je pomak koji je momčad učinila od teškog poraza od Siene do danas nevjerojatan
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Tanka je crta između poraza i pobjede, između statusa junaka ili gubitnika. Mogao je Leon Radošević u četvrtak slatko zaspati, u snovima vrtjeti zakucavanje kojim je donio pobjedu protiv Caje Laboral. Umjesto toga, patio je od nesanice.

- Uglavnom sam probdio noć. Vrtio sam film utakmice te zadnje akcije, razmišljao što bi bilo da sam pogodio, što smo sve izgubili tim mojim promašenim zicerom - rekao je 19-godišnji centar Cibone koji je nakon utakmice od suigrača većinom dobio tapšanje po ramenu i riječi utjehe.

- Ne znam što bi me moglo utješiti. Ajde da je to bio neki šut, ali ovo je bila moja pozicija. Ne šutiram, ne igram leđima košu, ali znam zakucati kad mi podvale loptu i to najbolje radim.

Velimir Perasović bio je prvi koji je stao u obranu mladog centra. I njemu je san teško dolazio na oči. U analizi će krenuti od 1. kola Eurolige.

- Treba biti realan i reći da je pomak koji smo napravili u igri od utakmice sa Sienom nevjerojatan. Do toga smo došli samo svojim radom i uz sve limite koje ova momčad ima odigrali smo dvije ravnopravne utakmice u Top 16. Ljudi su skloni zaboraviti kako je to izgledalo na početku i vide samo pobjede i poraze.

Istaknuo je Perasović još nešto.

- Ovo je velika stvar za Ciboninu budućnost, za igrače koji su do ove sezone igrali u drugoj ligi. Ova tri momka ( Bogdanović, Radošević i Zubčić) i sljedeće će sezone biti ovdje.

Poraz od Caje Cibonine je izglede u borbi za četvrtfinale bitno umanjio. Iako, kad pogledate rezultate u prva dva kola, u Euroligi se više ništa ne čini nemoguće.

- I mi smo trebali napraviti senzaciju. Nije još sve izgubljeno - optimističan je Radošević.

- Našim smo igrama dokazali da se možemo nositi s tim puno skupljim momčadima. Znam da ne mogu nadoknaditi onaj promašaj, ali ću na svakoj utakmici htjeti dati još više - tvrdi Leon.

Perasović ne očekuje da će ovaj poraz ostaviti trajnije posljedice na psihu momčadi.

- Može se dogoditi, ali ne vjerujem. Očekujem da ćemo već na sljedećoj utakmici protiv Bosne odigrati dobro jer smo još u borbi za Final Four. Još nismo sigurni.

Peras: Partizan ima skuplju, bolju i iskusniju momčad

Na laičkoj razini košarkaške rasprave često dođu do točke u kojoj se povlače paralele između Cibone i Partizana. Te su paralele neprihvatljive za Velimira Perasovića.

- Što ćemo mjeriti naš uspjeh kroz rezultate Partizana? Oni imaju skuplju, bolju i iskusniju momčad koja je kompetitivna na toj razini. Već godinama rade vrhunski posao, a imaju i nevjerojatan domaći teren, pravi pakao u dvorani. Mi to nemamo.

Opet, Cibona je taj Partizan dvaput pobijedila ove sezone.

- Govorio sam i prije, i opet ću ponoviti: ono što mi radimo u NLB ligi nije normalno. Pravo je čudo što smo s ovako mladom momčadi na prvome mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:39