SLOVENAC NA KLUPI

Rado Trifunovič novi trener košarkaša Zadra

Trifunovič je upoznat sa stanjem u momčadi i svim okolnostima, a prihvatio je našu ponudu bez dvoumljenja i nekim problemima unatoč - rekao je Branko Skroče
 Luka Gerlanc / CROPIX

Nešto iza 21 sat KK Zadar napokon je dobio trenera. Riječ je o slovenskom stručnjaku (trećem u Zadru nakon Sagadina i Pipana) Radu Trifunoviču (40) kojeg je na presici predstavio direktorski dvojac Boris Skroće i Branko Skroče.

- Sve smo se s Trifunovičem dogovorili i to je pitanje riješeno - rekao je u uvodu Boris Skroće.

Sportski direktor Branko Skroče rekao je da Trifunovičeve reference u najboljem svjetlu, te da će prije dolaska u Zadar on razriješiti svoj odnos sa slovenskim košarkaškim savezom čiji je zaposlenik.

- Trifunovič je upoznat sa stanjem u momčadi i svim okolnostima, a prihvatio je našu ponudu bez dvoumljenja i nekim problemima unatoč. Hvala mu na dobroj vjeri i vjerujem da ćemo zajedničikim snagama uspješno ploviti - dodao je Skroče.

Nekoliko riječi je, dakako, rekao i Trifunovič:

- Deset godina sam trener, u Heliosu, u Laškom, te u slovenskom košarkaškom savezu gdje sam instruktor. Poznata mi je situacija, a veseo sam i drago mi je što je Zadar meni dao povjerenje. Zadar je Zadar i uvijek će biti jer publika tu živi za košarku. Situacija nije laka, ali treba napraviti sve da Zadar ostane Zadar.

Momčad?

- Već se razgovaralo, već se razmišljalo. Imena? Ima ih dosta, ali ne mogu ih spominjati jer je sve povezano s novčanim mogućnostima.

Kad ćete početi raditi u Zadru?

- Čim se razriješi moja relacija sa slovenskim košarkaškim savezom. To bi trebalo biti za nekoliko dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:44