U GOSTE EFESU

Put bez nade? S igrom iz Ljubljane Cedevita će u Istanbulu izgubiti 20 razlike...

Ono što je Efes pokazao u Zagrebu protiv Cibone nema veze sa sadašnjom situacijom, igrali su festivalsku košarku, nisu stiskali gas - uobičajeno slikovit bio je Maljković
 Nenad Dugi / CROPIX

Je li Cedevita otputovala na novi euroligaški put bez nade? Navijači bi se to mogli zapitati nakon posljednjih izjava trenera Bože Maljkovića uoči večerašnjeg obračuna s Efesom.

- U Ljubljani (pobjeda protiv Olimpije, nap p.) smo odigrali bolje nego protiv Milana, ali s takvom igrom ćemo u Istanbulu ‘popiti’ 15 ili 20 razlike. Još uvijek ne mogu reći da sam zadovoljan Cedevitinom igrom.

Tomas opet trenira

No, Maljković je ovaj put govorio odlučnije nego prethodnih tjedana. Uspjesi u ABA ligi, za koju Cedevita ima klasu, nisu mu dovoljni. Želi da njegova momčad što prije postane konkurentna i u elitnom natjecanju.

- Hrabra i pametna, takva treba biti naša igra. Ubit će nas zaredamo li s pogreškama. Efes je stvaran kako bi postao europski prvak. Agresivnom igrom na rubu osobne pogreške pomeli su europskog prvaka Olympiacos s 26 razlike.

Domaći ljubitelji kraljice igara skupocjeni Efes mogli su upoznati prije nešto više od mjesec dana. U prijateljskoj utakmici u Draženovom domu Cibona je pobijedila 70-66.

- Ono što su pokazali u Zagrebu protiv Cibone nema veze sa sadašnjom situacijom, igrali su festivalsku košarku, nisu stiskali gas - uobičajeno slikovit bio je Maljković kojega, ako ništa drugo, može veseliti podatak da je Marko Tomas ovaj tjedan počeo trenirati s loptom.

Farmar predvodi Efes

Efes će hrvatskog euroligaša dočekati bez ozlijeđenog Stanka Baraća koji zbog bolnog lakta neće igrati mjesec dana. Njegovo mjesto u momčadi zauzet će Esteban Batiste.

Zvijezda turskog kluba je bivši NBA-ovac Jordan Farmar kojeg je Maljković usporedio s Milanovim Keithom Langfordom. Trener Oktay Mahmuti na raspolaganju ima još niz vrhunskih igrača: Sašu Vujačića, Semiha Erdena, Kerema Tunçerija, Kerema Gönluma, Duška Sabanovića, Jamona Lucasa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:23