CEDEVITA vs. ZAGREB

Privatni kapital u borbi protiv političke moći

Prvi ovogodišnji obračun velikih ‘malih’ klubova donosi manje naboja nego što je bio slučaj prijašnjih sezona
 Nenad Dugi / Cropix

Utakmice Zagreba i Cedevite prijašnjih su sezona nosile dozu suparništva koja je ponekad prelazila sportske okvire. Pritom su se momci iz Podsuseda više ‘palili’ na velikog brata iz Trnskog, nego što je bilo obrnuto, i gotovo redovito završavali razočarani.

Uoči ove sezone i jedni i drugi su istaknuli veće ambicije, u skladu s tim i kupovali pojačanja. Zagreb je ostao vjeran domaćim igračima, pa je na već postojeću kvalitetu iz prošle sezone naslonio Nikšu Prkačina, Pankracija Baraća i Antu Mašića.

Ključ je u Žižiću

Cedevita je u domovinu vratila Andriju Žižića, Damjana Rudeža i Barišu Krasića, dovela bosanskog reprezentativca Ivana Opačka, Kanađanina Andersona i Amerikanca Mobleyja.

“All-Star” uprava u Trnskom, na čelu s Tomislavom Karamarkom, dala je do znanja da su klupske ambicije narasle. I igrači su to shvatili, što je vidljivo i iz riječi Andreja Štimca.

- Cedevita ima ekipu koju poštujemo. Žižić nosi kvalitetu, igrao je u eurogigantima, i sigurno je da će naši centri Prkačin, Žorić i Tomić imati puno posla s njim. No, ovo je naša kuća i ne smijemo im dozvoliti da se razmašu.

Zagreb će biti oslabljen neigranjem Simona (viroza) i Baraća (zadnja loža), Bašljan je upitan, a i Mulaomerović je osjetio bol u leđima.

Cedevitina je prednost što su svi zdravi, a trener Subotić se nada da im se neće ponoviti “crne rupe” iz nekih prijašnjih utakmica.

- Idemo se nadigravati. Zagreb je odlično posložena momčad, ali možemo ih iznenaditi, ako odigramo vrhunsku obranu.

Cedevita će u Trnskom tražiti prvu ovosezonsku pobjedu u gostima, protiv momčadi koja je jedina uspjela zadržati korak s neporaženom Cibonom.

Sad kad znaju kad će plaća...

Vodeća momčad lige će niz pokušati nastaviti na gostovanju u Sarajevu. Dođu li do pobjede nad Bosnom, “cibosi” će stići do najboljeg starta u regionalnoj ligi (7-0). S obzirom da su dosad pobjeđivali i kad nisu znali kad će plaća, sad kad znaju da će sljedeći tjedan, “letjet će terenom”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:28