SPAJANJE NESPOJIVOG

Predsjednik KK Zagreba: Iz Cibone nas nitko nije zvao

Zagreb se godinama pokušava izdići iznad imidža kvartovskog kluba i kad je konačno izašao iz Cibonine sjene, sada bi trebalo zaboraviti više od 30 godina povijesti
Zagreb,190210Kosarka, finale Kresimira Cosica u dvorani Trnsko izmedju KK Cibona i KK Zagreb. Na fotografiji: Krunosla Simon, Trnsko.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Priče koje se ovih dana povezuju s Cibonom sve više poprimaju obrise nečije zajebancije. Svakim danom sve je manje jasno kome padaju na pamet priče o novim spasiteljima, novim tvorevinama, simbiozama kakve je teško pronaći u normalnom svijetu. Jedna od takvih ideja je i ona o spajanju Cibone i Košarkaškog kluba Zagreb.

Kako spojiti nespojivo? Kako shvatiti da bi ljudi koji upravljaju Zagrebom, koji godinama u Ciboni gledaju klub koji žele pobijediti, odjednom pristali na spajanje s istim.

- Iz Cibone nas nitko po tom pitanju nije kontaktirao, a ne zamaram se kuloarskim pričama. Mi kao klub znamo što radimo i koji nam je cilj. Poznati smo kao rasadnik klasnih, mladih igrača. To je naša orijentacija. I danas je u našem klubu najveći broj mladih, darovitih igrača - rekao je predsjednik KK Zagreb CO Davor Jelavić komentirajući spekulacije o fuziji Zagreba i Cibone.

Ono što je možda potaknulo takve priče Zagrebov je zahtjev za odigravanje europskih utakmica u Draženovu domu s obzirom na to da školska dvorana u Trnskom ne zadovoljava standarde za ta natjecanja.

- Na taj bi način bolje koristili košarkašku infrastrukturu grada, a i podijelili troškove korištenja dvorane koja onda ne bi bila samo na teret Ciboni.

Iako bi po starom hrvatskom običaju mogao uživati “što je susjedu crkla krava”, Jelavić nije sretan zbog problema u kojima se Cibona nalazi.

- Zadar, Split i Cibona su stožeri hrvatske košarke. Kad su oni u problemima, cijela košarka je u problemima. Istina, dobrim dijelom su sami krivi za to, a krivci imaju ime i prezime. Ja sam za to da se Ciboni pomogne, jer bez snažne Cibone nema ni snažnog Zagreba - zaključio je Jelavić.

Plusevi i minusi fuzije

Plus

- u takvom fuzioniranom klubu na okupu bi bio velik broj igrača iz skupine najdarovitijih hrvatskih košarkaša (Bogdanović, Šarić, Prostran, Hezonja, Zubčić, Rikić, Radošević...)

- Cibonina infrastruktura i Zagrebove metode rada s mladim košarkašima

- momčad koja bi uz pomoć Grada i snažnih sponzora bila konkurentna u Euroligi

- temelj igračke kvalitete u klubu činili bi hrvatski košarkaši

Minus

- u fuzioniranom klubu Cibonina povijest “pojela” bi povijest Zagreba

- Zagreb bi postojao tek kao poligon za razvoj mladih igrača

- klupska maskota, bez obzira bio to mrav s njuškom i očnjacima ili vuk sa šest nogu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:38