LOVRIĆ OTKRIO PLANOVE

PREDSJEDNIK CIBONE 'Žižić se vraća, Amerikanci odlaze. Bilo bi dobro da Tedeschi kupi klub...’

Trenutačni dug Cibone je petnaestak milijuna kuna, uz tekuću sezonu - potvrdio je Lovrić

Ivica Lovrić, predsjednik Cibone, gostovao je sinoć na Jabuka TV, u emisiji Veto (urednik i voditelj Sanjin Španović) te progovorio o aktualnoj situaciji u klubu, ali i o dugovima koji prijete.

Ustvrdio je Lovrić da je ukupni dug Cibone bio između 103 i 105 milijuna kuna, a ne kako su mislili kad su preuzimali klub te objavili da je Cibona dužna 89,5 milijuna kuna.

- Trenutačni dug je petnaestak milijuna kuna, uz tekuću sezonu - potvrdio je Lovrić.

Na direktno pitanje hoće li Cibona u stečaj, Lovrić je kazao kako to nikada više neće biti opcija, a priznao je da su nagobe s igračima, bile otprilike predstečajni postupak koji je Cibona već - napravila.

- Ostala su nam samo dva igrača koja se ne žele nagoditi i koja su nas blokirala na Fibi, to su Tomas i Markota i to u visini od ukupno 6 milijuna kuna, a mi usprkos blokadi nećemo pristati na potpunu isplatu, jer to ne bi bilo korektno prema onima koji su pristali na nagodbe.

Lovrić je kazao da Cibona duguje i sadašnjim igračima, 'ali, to je normalno, plaću, dvije’, kao i za prošlu sezonu Kusu, Žižiću i Roziću. Pri tome je zaboravio napomenuti da se duguje i Marčinkoviću, recimo, koji je blokirao Cibonin račun.

Kad je progovorio o sadašnjem stanju, Lovrić je ovako objasnio promjenu strategije Cibone.

- Mi smo željeli ojačati prošlosezonsku momčad s dva igrača i vrhunskim trenerom, no nije se pogodila kemija. Nismo uspjeli proći u drugi krug Eurokupa, a u ABA ligi smo domaćim porazima od Radničkog i Igoekee izgubili šanse za prvo mjesto, jer samo nam ono jamči domaćinstvo Final Foura, pa smo zaključili da treba pojeftiniti sezonu. I na tome sad radimo. Da su rezultati bili adekvatni očekivanjima, sad bi u klubu bilo pet milijuna kuna više sponzorstva i bilo bi lakše.

Cibona je, inače, samo pobjedu udaljena od prvog mjesta u ABA ligi, znači blizu Final Foura što je i uoči sezone bilo iskazano kao glavni cilj sezone. Ne prvo mjesto, Final Four. A da se u ponedjeljak slučajno pobjedi Zvezda u Beogradu Cibona bi nakon pola lige bila - prva!? A o Eurokupu se pričalo samo kao o 'popravljanju europskog imidža’, nije se razglabalo o nikakvom drugom krugu (iako je Cibona njega igrački bila vrijedna). Stoga su ove Lovrićeve izjave pokušaj stvaranja magle. Bio je upitan i je li Neven Spahija njegova greška?

- Očito nije uspostavljena kemija u momčadi i čini se da sa Spahijom nismo pogodili.

Kako planira uštedjeti na momčadi objasnio je...

- Imamo takve ugovore da ukoliko igrači odu u druge klubove, ugovori s nama više ne vrijede.

Darko Planinić ne trenira s momčadi.

- On je doveden kao prvi centar, ali nije to uspio pokazati.

On nije jedini koji odlazi...

- Odlaze DJ Strawberry i Matt Janning. Vidjet ćemo i hoćemo li štogod moći dovesti iz Hrvatske na poziciji playa.

Ovu zadnju rečenicu treba shvatiti kao pokušaj dogovora i za odlazak Jerela Blassingamea i dolazak Ronalda Rossa, koji je otišao iz Jollyja. No, Lovrić je otkrio i nešto o Žižiću.

- Uvjeren sam da će se Andrija Žižić vratiti u momčad, uvjeren sam da ćemo se dogovoriti i u tom slučaju bismo imali pokrivenu i centarsku poziciju, jer tu su Kuridža i Arapović.

Promjenu ciljeva sezone - bez da je više obrazlagao šuplju priču o ciljevima ovog ljeta - ovako je modelirao:

- Tražimo sredinu ljestvice u ABA ligi te napad na hrvatske trofeje, na Kup i prvenstvo.

Cibona je trenutačno - treća u ABA ligi. Pobjedu udaljena od prvog mjesta. Da ponovimo još jednom...

I za kraj o svojoj ambiciji.

- Žarko bih želio da ne budem na čelu Cibone na početku sljedeće sezone. Do tada nećemo sanirati klub do kraja, ali veći dio dugova hoćemo.

Referendumsko pitanje u emisiji glasilo je 'treba li Cibonu privatizirati?’, a više od 67 posto gledatelja je zaključilo da treba. Pitanje za Lovrića je bilo i može li Emil Tedeschi kupiti Cibonu?

- Zašto ne? Ionako je moje mišljenje da Zagreb nema kapaciteta za dva vrhunska kluba. Samo se trošimo u ovim borbama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:43