NADA UMIRE POSLJEDNJA

Pomoć Grka i dvije pobjede za Cibonino četvrtfinale

Cibona se provukla u Top 16 pa bi se u ludom raspletu možda mogla provući i do četvrtfinala
Zagreb, 140110.Kosarkaski centar Drazen Petrovic.Kosarkaska utakmica Euroliga skupina A, Cibona - Asvel.Na slici: Victor Samnick 21, Marko Tomas.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

To što je Jamont Gordon sa 40 bodova uvjerljivi MVP 4. kola Top 16 Eurolige i sa 32 poena najbolji strijelac, slaba je utjeha za domaći poraz od Olympiacosa. No, da ne bi sve bilo tako crno pobrinuli su se košarkaši Caja Laborala pobjedom nad Himkijem u Moskvi (94-83). Španjolci su tako spriječili Ruse da dva kola prije kraja osiguraju plasman u četvrtfinale, a u utrci za drugo mjesto zadržali sebe i Cibonu.

Da, dobro ste pročitali. Još Cibona ni propala. Nada za četvrtfinale još postoji i bilo bi lijepo kad bi živjela sve do posljednje utakmice. Da bi se to dogodilo, Cibona mora sljedeće srijede pobijediti Himki u Draženovu domu, a Olympiacos svladati Caja Laboral u Pireju.

I onda će o četvrtfinalu odlučivati posljednje kolo u kojem Cibosi gostuju u Vitoriji, a Himki je domaćin Olympiacosu. Cibonina pobjeda s dovoljnom razlikom (što ovisi o tome kolika će biti razlika protiv Himkija) i trijumf Grka značili bi da su “vukovi” izborili mjesto među osam najboljih momčadi Eurolige.

Olympiacos bi završio natjecanje u skupini H s perfektnih 6-0, a od drugog do četvrtog mjesta smjestili bi se Cibona, Caja Laboral i Himki čiji bi redoslijed odredila koš-razlika u međusobnim dvobojima. Trenutačno u tom trokutu najbolje stoji Himki (+13), Caja Laboral je drugi (+3), a Cibona posljednja (-16). Prevedeno, Cibona bi trebala sa što većom razlikom pobijediti Himki. Idealno bi bilo 19 ili više razlike, kako bi im u zadnjem kolu bila dovoljna bilo kakva pobjeda u Španjolskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:13