BITI ILI NE BITI

Perasović: Olympiacos ima najkompletniju momčad Eurolige

Na Olympiacosovu stranu pretežu gotovo svi argumenti, ali Cibona je već ove sezone dokazala da se srcem može svladati svaki hendikep
Marko Tomas of Cibona Zagreb (C) jumps to score against Olympiacos' during their Euroleague top 16 basketball game in Athens on February 10, 2010. AFP PHOTO / STR
 AFP

ZAGREB - Olympiacos je vodeća momčad skupine H s tri pobjede iz tri utakmice, a Cibona je na začelju s tri poraza. Giannakisova je momčad ovog vikenda osvojila grčki kup, svladavši u finalu najmrskijeg suparnika Panathinaikos, Perasovićevi su igrači pokleknuli u finalu protiv Zagreba. Novac koji dobiva samo prva petorka Olympiacosa bila bi dovoljna Ciboni za petogodišnji proračun...

- Uz Barcelonu, oni imaju najkompletniju momčad. Puni su visokokvalitetnih igrača i ciljaju plasman na Final Four, a ako to ostvare, onda će htjeti i naslov europskog prvaka - prisnažit će dojam o snazi grčke momčadi Cibonin trener Velimir Perasović.

Ipak, uza sve nabrojano, uz činjenicu da su igrali bez ozlijeđenih Rozića i Vukušića, “cibosi” su prije dva tjedna u Pireju igrali ravnopravnu utakmicu, a Bojan Bogdanović promašio je tricu za produžetak.

- Nadam se da sličnu utakmicu možemo odigrati i pred svojim navijačima te da nam oni mogu pomoći na putu do pobjede.

Olympiacos je u sličnom sastavu prošle godine poražen u Zagrebu. Problem je što će iz one Cibonine momčadi u srijedu na parketu biti samo Lukša Andrić, a u posljednjim utakmicama primjetan je pad forme kod nekih igrača. Leon Radošević potonuo je nakon onog promašenog zicera protiv Caje Laboral, Samo Udrih nije odigrao pravu utakmicu od Zadra.

- Apsurdno bi bilo očekivati da stalno imamo uzlaznu putanju. Evidentno je da su neki igrači fizički pali, što je posljedica puno putovanja i malog broja treninga u zadnja dva tjedna. No, sad smo dva tjedna kod kuće pa ćemo imati priliku dignuti se.

Pobjeda bi Cibonu i dalje ostavila u utrci za četvrtfinale. Perasović je u utorak mogao obećati samo jedno: - Kad igra toliko vrhunskih igrača, ne može biti loša utakmica.

Vujčić, Papaloukas, Kleiza, Teodosić, Penn, “Baby Shaq” Schortsanitis, Childress... Pobrojali smo samo one najbolje, po trofejima, talentu ili plaći. Prošle godine nisu uspjeli osvojiti Draženov dom. Možete biti sigurni da će se Tomas, Gordon i prijatelji potruditi za reprizu.

Euroliga, Top 16, skupina H

Cibona - Olympiacos sri, 18.30

Himki - Caja Laboral čet, 18.00

1. Olympiacos 3 3 0 +25 6

2. Himki 3 2 1 +6 5

3. Caja Laboral 3 1 2 -12 4

4. Cibona 3 0 3 -19 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:43