GOSTOVANJE U RUSIJI

Peras: Uz obranu, za pobjedu treba nešto i pogoditi

Prvi Cibonin suparnik u Top 16 momčad je koju vodi španjolski izbornik Scariolo, a prošle sezone bili su finalisti Eurocupa
Zagreb, 161209.Euroliga kosarkaska utakmica: Cibona - Fenerbahce Ulker u dvorani Drazena Petrovica.Na slici: Marko Tomas.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

Cibona u avanturu zvanu Top 16 Eurolige kreće u Moskvi. Debitant Himki protiv euroligaškog starosjedioca.

No, od toga Cibona neće imati ništa kad u četvrtak (18.00) istrči na parket, jer će protiv sebe imati vrlo moćnu momčad.

Himki može do četvrtfinala

- Za mene ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se plasiraju u četvrtfinale. Po sastavu ne bi bilo ništa čudno da se zovu i Real Madrid. Skupili su dva reprezentativna španjolska ‘playa’ ( R. Lopez i Cabezas), dva odlična Amerikanca ( Langford i Mc Carty), dva visoka Litavca ( Javtokas, Jankunas), ruske reprezentativce ( Mozgov, Fridzon) - istaknuo je Velimir Perasović.

Cibona je u srijedu poslijepodne krenula iz Zagreba za Moskvu, tako da je otpao večernji trening zbog prekasnog dolaska. - Na dan utakmice ćemo imati lagani trening da igrači osjete teren, koševe.

Radošević pod blokadom

Puno veći problem od toga novi su zdravstveni problemi u momčadi.

- Radošević je dobio udarac u trbušni zid i morat će igrati pod blokadom, a Bagarić je dobio temperaturu i bio na infuziji, ali će biti u sastavu.

Što bi trebala Cibona učiniti za pobjedu?

- Odigrati obranu na visokoj razini i napadati s više samopouzdanja, pogoditi neke teške šuteve.

Jednostavno reći, puno teže izvesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:00