DEBAKL U TURSKOJ

'OVO JE ALARM ZA UZBUNU, VRIJEME JE ZA MOBILIZACIJU' I Repeša konačno priznao

 Damir Krajač/CROPIX

Eto. Još u petak, nakon minus 17 protiv Srbije i potpunog raspada u zadnjih sedam minuta, Jasmin Repeša “nije bio zabrinut”. Iako ga je smetao način na koji smo izgubili. Kad smo u subotu s Turcima odigrali još goru utakmicu, kad baš ništa nije funkcioniralo u našoj igri, kad se na sve nalijepila i malodušnost u naših, Repeša je okrenuo ploču.

- Ovo ne izgleda dobro. Igrali smo katastrofalno u drugom poluvremenu. Ovo je alarm za uzbunu, vrijeme je za mobilizaciju!

Što se dogodilo kontra Turaka? Još smo se nekako držali u prvom poluvremenu, gdje nas je, doduše, uništavao Oguz Savaš. On je zabio 13 poena u prvih dvadeset minuta, a to je drugi dan uzastopno da patimo u reketu. Čim smo uspjeli nešto obraniti i potrčati, Turke smo i pretrčali, no svejedno smo na odmor otišli s minus četiri (31:35). Pri tome je Jasmin Repeša otvorio utakmicu s Darijem Šarićem, a napokon je dočekao i minute Luke Žorića.

U nastavku je sve otišlo kvragu. Niti u prvom dijelu nismo imali nikakav protok lopte u napadu, a nismo niti dobro branili unutarnje pozicije, u nastavku se napad nije popravio, ali se dodatno pokvarila obrana. Uostalom, treba li dodati nešto podatku da nam je osam poena, uz dvije trice, zabio Kerem Sipahi, 18-godišnji momčić rodom iz Prištine, MVP juniorskog prvenstva Europe, koji sa seniorima trenira tek deset dana.

Repeša nije uspio ništa od planiranog. Želio je dobiti štogod, barem u poenima, od Damjana Rudeža s kojim je ovoga puta igrao na četvorci, pokušao je u jednom dijelu zajedno spojiti Roka Ukića i Didija Drapera, no sve to bilo je bezuspješno. Malo je bilo napada koje smo uspjeli složiti, malo je bilo obrana koje smo postavili.

- Opet smo kao i sa Srbijom odigrali katastrofalno drugo poluvrijeme. Iako nismo briljirali niti u prvom, barem smo se rezultatski držali. U nastavku je sve nestalo.

Recimo, Bojan Bogdanović je odigrao 29 minuta, a za to vrijeme uputio je samo jednu loptu na koš!? Nemoguće? Moguće! Skriva li što Repeša?

- Činjenica jest da je Bojan mogao više toga šutnuti, kao što je činjenica da su ga suigrači mogli i više tražiti u igri. On je ušao u malu krizu - objasnit će Repeša.

Ovoga puta izvan minutaže su ostali Damir Markota i Darko Planinić, što je opet s Markotom?

- Ništa, želio sam više minuta dati Šariću, a i pokušao sam s Rudežom na četvorci. No, nije mogao braniti.

I što sada? Izgubili smo preko trideset od Francuza, skoro dvadeset od Srba i skoro trideset od Turaka. Sve skupa moglo bi narušiti samopouzdanje momčadi. Primjetili smo malodušje na parketu, a samo je deset dana do Eurobasketa...

- Nema mjesta za malodušje. Ako upadnemo u malodušje onda sve nema smisla. Moramo se podići, moramo se skupiti i profunkcionirati. Kako od današnje utakmice s Belgijom, tako i kroz crikvenički dio priprema. Ovo su pokusi, ništa još nije izgubljeno. Nema smisla govoriti o malodušju - za kraj će izbornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:09