STAO U OBRANU TRENERA

Novosel: Nije kriv Radulović, krive su okolnosti

Novosel smatra da Cibona mora mijenjati i napadačku igru koju su suparnici dosad lako čitali
 Šime Šokota / Cropix

Ako ste koji put svrnuli pogled prema Mirku Novoselu tijekom Partizanova demoliranja Cibone, uglavnom ste ga mogli vidjeti kako se drži za glavu.

- Oduševio me odaziv publike. Zbog toga mi je još teže bilo što je rezultat bio loš, ali došao je kao logična posljedica svega što se događalo u klubu i oko njega. Igrači su bili previše impresionirani, pa je njihov učinak bio još manji nego što bi mogao biti - opravdavao je Novosel blijedo izdanje Radulovićeve momčadi.

Za trenera, kojem je svojevrsni mentor, Novosel nema riječi kritike.

- Kad bi sve bilo normalno, onda bih ga mogao kritizirati. Zdravko je iskazao volju za radom i dok je imao kompletnu momčad na okupu, radilo se dobro. Kad su počele ozljede i odlasci, kad je ostao s osmoricom igrača na treningu, više nije mogao normalno raditi. U ovom klubu se dosad nije moglo pričati o košarci, sve je bilo svedeno na golu borbu za preživljavanje. Dolaskom nove uprave vidljivi su pozitivni pomaci.

No, to što je napravljeno još nije dovoljno. Prema Novoselovu mišljenju, Cibona nužno mora osvježiti igrački kadar.

- Treba dovesti još dvojicu igrača: kvalitetnog playmakera i još jednog skakača. I treba početi normalno raditi, što je dosad bilo nemoguće.

Novosel smatra da je nužno mijenjati i neke taktičke postavke.

- Za Cibonu se lako pripremiti, kao što je to pokazao Partizan. Na Bogdanoviću se izmjenjuju čuvari, izlude ga, umaraju i uvode u situacije gdje protiv sebe ima dvojicu, čak trojicu igrača. Stipčević ima previše driblinga. Cibona treba mijenjati postavke u napadu. Za to treba vremena, a Radulović će ga sada imati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:52