ALL STAR

NBA početnici svladali starije kolege

Raspoloženiji su u ovom dvoboju bili novaci, koje je do pobjede 140-128 predvodio vrlo motivirani krilni centar San Antonio Spursa DeJuan Blair s 23 koša i 22 skoka
Sophomore Team member and Oklahoma City Thunder Russell Westbrook (L) and Golden State Warriors Anthony Morrow (Bottom R) look on as Rookie Team Member and Milwaukee Bucks Brandon Jennings (C Bottom) goes up for a shot in front of Rookie Team Member and San Antonio Spurs player DeJuan Blair (C) and Sophomore Team member and Minnesota Timberwolves Brook Lopez (Top) compete for the ball during the NBA All-Star Rookie Challenge in Dallas, Texas February 12, 2010. REUTERS/Eric Gay/Pool (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)
 Reuters

Momčad najboljih rookieja u NBA ligi pobijedila je košarkaše koji igraju svoju drugu sezonu 140-128 u ekshibiciji kojom je u Dallasu otvoren All-Star vikend. Radi se o vrlo rijetkoj pojavi otkad je ova utakmica uvedena u format All-Star vikenda 2000. godine. Košarkaški koji igraju drugu sezonu (Sophmores) slavili su u posljednjih sedam dvoboja te u osam od deset otkako se utakmica igra.

Ovaj put, međutim, raspoloženiji su bili novaci, koje je do pobjede predvodio vrlo motivirani krilni centar San Antonio Spursa DeJuan Blair s 23 koša i 22 skoka. Prva je to bila predstava sa po najmanje 20 koševa i skokova u dvobojima ovih dviju momčadi.

Najkorisnijim igračem utakmice ipak je proglašen bek-šuter Sacramento Kingsa Tyreke Evans, novak koji ima najbolju statistiku među kolegama ove sezone. Zabio je 26 koševa (11-15 šut iz igre) uz šest skokova i pet asistencija. Brandon Jennings iz Milwaukeeja je dodao 22 koša i osam asistencija.

U poraženom je sastavu s 40 koševa najbolji bio razigravač Oklahoma Cityja Russell Westbrook. Michael Beasley iz Miamija dodao je 26 koševa.

Utakmica je igrana u American Airlines Centeru, domu košarkaške momčadi Dallas Mavericksa. Dvoboj Istoka i Zapada u nedjelju će se igrati na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu. Očekuje se rekordnih 80.000 gledatelja.

U subotu je na rasporedu natjecanje u zakucavanju. Za trofej najboljeg borit će se rookie iz Toronto Raptorsa DeMar Rozan, koji je u kvalifikacijama u poluvremenu utakmice u petak pobijedio beka LA Clippersa Erica Gordona, te branitelj naslova Nate Robinson (New York), Gerald Wallace (Charlotte) i Shannon Brown (LA Lakers).

NBA All-Star, Dallas:



Rookies – Sophomores 140-128

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:19