NOVA SENZACIJA

Nakon Iversona, Beşiktas dovodi Shaqa O'Neala

 AP

Menadžer turskoga košarkaškog kluba Beşiktaşa Seref Yalcin (38) otkrio je novinarima novu senzaciju: sljedećeg ljeta istanbulski bi klub trebao pojačati Shaquille O'Neal.

S 38-godišnjim se centrom Boston Celticsa Yalcin sastao u SAD-u, te pregovarao o mogućnosti njegova dolaska u turski klub. Tvrdi da je nekoć najdominantniji centar NBA lige i jedan od ponajboljih visokih igrača svijeta svih vremena iskazao veliko zanimanje za dolazak.

- Ove sezone namjera mu je osvojiti NBA naslov s Boston Celticsima. Nakon toga želi doći u Tursku – prepričao je Yalcin ono što mu je rekao 216 centimetara visoki košarkaš.

O'Neal je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor sa Celticsima, s tim da je druga godina opcionalna. Uspije li povjerenik natjecanja David Stern uoči sljedeće sezone progurati plan koji podrazumijeva uštede na igračkim ugovorima od tridesetak posto, čime u pitanje čak dolazi štrajk igrača, O'Nealov europski transfer mogao bi postati vrlo izvjestan.

- Izvjesno je da će nam se mnogi rugati i ismijavati nas. No, ja znam da su izgledi da ga dovedemo iznimno veliki – rekao je Yalcin, menadžer koji je ove sezone na dolazak uspio privoljeti tri godine mlađeg Allena Iversona, još jednog iz reda nekoć najboljih košarkaša svijeta.

- Allen je sam nazvao Shaqa i poručio mu kako bi volio da mu se priključi – dodao je Yalcin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:28