EUROCHALLENGE

Mulaomerović odveo Zagreb do europske pobjede

Košarkaši Zagreba pobjedom su otvorili drugi krug FIBA-ina Eurochallenge natjecanja. U gostima su u okviru 1. kola skupine J bili bolji od Liegea s 82-79
 Nenad Dugi / Cropix

Košarkaši Zagreba pobjedom su otvorili drugi krug FIBA-ina Eurochallenge natjecanja. U gostima su u okviru 1. kola skupine J bili bolji od Liegea s 82-79. U vrlo izjednačenoj utakmici belgijska je momčad, koju vodi hrvatski trener Dario Giergia, na odmor otišla s poenom prednosti (43-42).

Iako su vodili tijekom većeg dijela treće četvrtine, “mravi” su u posljednji period igre ipak ušli izjednačeni s domaćinom (61-61). No, ni u zadnjoj četvrtini nisu uspjevali slomiti otpor Belgijanaca koji su se vraćali i nakon 61-66 i nakon 65-72.

Posljednje sekunde ispunjene slobodnim bacanjima ipak su otišle na stranu Zagreba, a najveći je teret tu ponio Damir Mulaomerović koji je završio i kao najbolji strijelac utakmice s 27 poena. Tome je dodao i sedam asistencija. Odličan je bio i Luka Žorić s 22 koša i sedam skokova.

Domaću je momčad s 21 poenom predvodio Thomas. Hrvatski košarkaš Andrija Stipanović je dodao deset poena i četiri skoka, dok nekadašnji igrač Zagreba Ivan Papac nije dobio ni minute na parketu.

Eurochallenge, drugi krug, 1. kolo:



Skupina J

Liege – Zagreb 79-82

FMP – Artland 86-80

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:15