NBA POSLASTICA

Miami slavio u New Yorku, Boston u Orlandu

 AP

U ogledu dvije najuspješnije NBA momčadi Istočne konferencije, Orlanda (omjer 22-7) i Bostona (22-5) slavili su gosti 86-77. Prošle sezone je Orlando dokazao da ima odgovor na Bostonovu igru, a ovaj put se očekivao novi njihov uspjeh jer zbog ozljede za Boston nije igrao njihov prvi čovjek Paul Pierce.

Utakmica se igrala tempom "koš na koš" do druge četvrtine u kojoj je Orlando posve napadački zakazao, te su domaći košarkaši u tih dvanaest minuta postigli tek osam poena. Na odmor se tako otišlo sa 38-27 za Boston što je u utakmici na mali broj poena bila ogromna prednost.

I dokazala se takvom u nastavku gdje su obje momčadi napadački bile konkretnije, ali je Boston isto tako stalno držao Orlando na pristojnom rezultatskom odstojanju, unatoč odličnoj igri Vincea Cartera (27 poena, pet skokova, četiri ukradene lopte). Na drugoj strani je Rajon Rondo bio, uglavnom, nezaustavljiv unatoč osam izgubljenih lopti. Ubacio je 17 poena uz 13 skokova i osam asistencija.

Najbliže što je Orlando došao bilo je 78-75 minutu prije kraja, no pravu šansu za preokret nisu dobili, čime su upisali treći domaći poraz u petnaestom susretu.

Spomenimo da se pred kraj utakmice ozlijedio Kevin Garnett prilikom pada na parket nakon skoka. Zasad nije poznato je li riječ o težoj ozljedi.

Košarkaši Miamija pobijedili su New York u Madison Square Gardenu 93-87 i tako prvi put u toj dvorani slavili nakon 11. studenoga 2007. godine.

Isto tako, New York je imao niz od tri pobjede, kao i odličan omjer 7-2 u posljednjih devet utakmica. No, Dwyane Wade i ostalo društvo s Floride je bila previsoka prepreka, te ih je Miami pobijedio četvrti put zaredom (Miami je prije ove Božićne večeri tri puta zaredom bio domaćin Knicksima).

Miami je sjajno odigrao obrambene role u drugoj i trećoj četvrtini u kojima su primili 14, odnosno 17 poena. Istovremeno su zabili 43 poena i tako se odvojili na desetak poena razlike.

Ipak, zaslugama Gallinarija i Leeja New York je minutu i deset sekundi prije kraja došao na mali zaostatak 83-80. Tada Jermaine O'Neal postiže bitan koš, a Udonis Haslem je siguran s linije slobodnih bacanja za 87-80.

Dwyane Wade je sa 30 poena, devet skokova i pet asistencija bio najbolji kod Heata, uz četiri izgubljene, ali i osvojene lopte. Imao je i dobar šut iz igre 11-21. Imao je dobru pratnju u Beasleyju sa 19 poena.

Talijan Danilo Gallinarija je bio najbolji kod domaćina sa 26 poena, osam skokova i tri dodavanja, dok je Lee ubacio 19 poena uz 16 skokova.

NBA liga:

Orlando - Boston 77-86 (Carter 27p, 5s, 4ul / Rondo 17p, 13s, 8a, Allen 18p,6s, 4a)

New York - Miami 87-93 (Gallinari 26p, 8s, 3a / Wade 30p, 9s, 5a, Beasley 19p)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:04