DRUGA PRILIKA

Marion Jones potpisala za WNBA klub

Former sprinter Marion Jones smiles as she addresses the media during a news conference announcing her signing with WNBA basketball Tulsa Shock on Wednesday, March 10, 2010, in Tulsa, Okla. Jones was a star at the 2000 Sydney Olympics but admitted two years ago that she had taken the "clear." She was stripped of her medals, including three golds. (AP Photo/Shane Bevel)
 AP

Nekadašnja najbolja sprinterica svijeta, 34-godišnja Marion Jones potpisala je ugovor s Tulsom Shock, košarkaškim klubom koji se natječe u WNBA ligi.

Jones je bila najveća zvijezda svjetske atletike i junakinja Olimpijskih igara u Sydneyju na kojima je osvojila tri zlatne i dvije brončane medalje. No, nekoliko godina kasnije je pala na samo dno, završila je u zatvoru i ostala bez svih pet spomenutih odličja.

Nakon što se pojavila sumnja kako je do sportskih visina uzletjela na krilima dopinga, Jones je najprije sve opovrgnula u razgovoru s federalnim istražiteljima, no kasnije se slomila i sve priznala. Zbog laganja istražiteljima šest je mjeseci provela iza zatvorskih rešetaka.

- Svi zaslužuju drugu šansu. Ne možemo biti sretniji no što jesmo zbog toga što nam je pristupila - rekao je predsjednik Shocka Steve Swetoha.

Prije no što je postala poznata kao najbrža žena svijeta, Jones se bavila i košarkom i to kroz studentske dane. Godine 1994. bila je član početne petorke North Caroline koja je osvojila NCAA naslov, a i dres s njenim brojem 20 podignut je pod svod dvorane.

Kasnije ju je, 2003. godine, na draftu izabrala ekipa Phoenixa. Ipak, Jones nikada nije zaigrala u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi svijeta. Do sada...

- Uzbuđena sam i ne mogu dočekati da započnem raditi u trening-kampu. Neću biti klasičan rookie-igrač, ali takvu ću energiju unijeti. Radujem se što ću se natjecati protiv najboljih ženskih sportašica svijeta - kazala je Jones.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:33