ARGENTINA U PROBLEMIMA

Manu Ginobili propušta SP u Turskoj!

San Antonio Spurs guard Manu Ginobili picks up a bat to remove it from the court after swatting the animal from the air as it flew around the AT&T Center during the first half of an NBA basketball game against the Sacramento Kings, Saturday, Oct. 31, 2009, in San Antonio. (AP Photo/Darren Abate)
 AP

U kolumni koju piše za argentinski dnevnik Le Nacion argentinski košarkaš San Antonio Spursa Emanuel Ginobili (33) objavio je da se privremeno povlači iz reprezentacije.

"Nakon nekoliko dana intenzivnih razgovora s članovima moje obitelji, te dugotrajnih vaganja argumenata za i protiv u vlastitoj glavi, došao sam do zaključka neću nastupiti za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Turskoj dolazećeg ljeta", priznao je veliki košarkaš, jedan od najboljih neamerikanaca koji je ikad igrao u NBA ligi.

Dodao je da shvaća frustraciju navijača koji bi njegovu odluku mogli dočekati kritično, razočarano pa i bijesno, ali i napomenuo da se radi samo o privremenom povlačenju.

"Ne prekidam reprezentativnu karijeru totalno. Tek stavljam prioritet na Olimpijske igre u Londonu prije negoli na SP u Turskoj. Volio bih još jednom otići na Olimpijske igre. Također, vjerujem da bih se mogao staviti na raspolaganje izborniku za olimpijske kvalifikacije u ljetu 2011. godine. Naravno, budem li potreban."

Dva je argumenta Ginobili izdvojio kao presudna u svojoj odluci.

"Kao prvo, nakon nekoliko godina bezuspješnih pokušaja, supruga i ja u svibnju ćemo postati roditelji blizanaca. Želim biti prisutan tom trenutku, gledati prve dane života svoje dječice jer to možda nikad više neću imati priliku. Želim uživati u tome i biti od pomoći supruzi."

"Drugi je razlog, također vrlo važan, taj što moje tijelo više nije u stanju tri ljeta zaredom nastupati za reprezentaciju bez odmora, bez pravilnih priprema za novu NBA sezonu."

"Žao mi je što neću biti dijelom turnira u Turskoj. Žao mi je što iz perspektive suigrača neću moći gledati skokove i blokade svog prijatelja Oberta, Scolina pivotiranja, Prigionijeva dodavanja, Nocionijeve skok-šuteve ili soloakcije Carlosa Delfina koje čovjeka ostavljaju bez daha. Znam i da će me gledanje njihovih utakmica na televiziji koštati strašno puno živaca, da ću u određenim trenucima željeti pojesti ekran. Odluku sam, međutim, donio."

Svi spomenuti igrači potvrdili su da će se odazvati za nastup u Turskoj. Argentinci natjecanje počinju u prvoj skupini koju sa Srbijom, Australijom, Njemačkom, Angolom i Jordanom igraju u Kayseriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 02:57