KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Maccabi na Final Fouru, Olympiacos i PAO još 'živi'

 AFP

Košarkaši grčkih klubova Olympiakosa i Panathinaikosa izborili su pete susrete u četvrtfinalu Eurolige, dok se Maccabi Tel Aviv pridružio Barceloni koja je još ranije izborila 'Final Four'.

Panathinaikos je uspio poravnati omjer u pobjedama protiv moskovskog CSKA na 2-2 nakon što je u četvrtoj utakmici u svojoj dvorani slavio sa 73-72 (64-64) nakon produžetka, pa će o putniku na završni turnir koji će se igrati u Milanu od 16. do 18. svibnja odlučivati peti dvoboj koji je na programu u petak u Moskvi.

Ključne koševe, pokazalo se, postigao je Dimitris Diamantidis koji je 8.4 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za 73-71. Potom je Sonny Weems 4.7 sekundi prije isteka vremena imao priliku poravnati iz slobodnih bacanja, ali on je pogodio samo prvo bacanje, dok je drugi put promašio. Ipak, loptu su u aut izbacili domaći i tako ponudili Moskovljanima još jednu priliku za pobjednički koš. No, Weems je nagazio na liniju prije no što je uspio uputiti šut. Jonas Mačiulis sa 15 i Stephane Lasme sa 14 ubačaja bili su najefikasniji kod Panathinaikosa, dok su Vladimir Micov sa 15 i Sonny Weems sa 14 predvodili CSKA.

Kapetan hrvatske reprezentacije Roko-Leni Ukić igrao je za Panathinaikos 27 minuta i ubacio tek tri poena (šut za dva 1-5, trica 0-3, slobodna bacanja 1-2) uz tri skoka i četiri asistencije.

Aktualni europski prvak Olympiakos je u Pireju pobijedio Real Madrid 71-62 izjednačivši na 2-2, pa će odluka o putniku na završni turnir pasti u petak u Madridu. Olympiakos su do pobjede predvodili Bryant Dunston i Matthew Lojeski sa po 13 koševa, dok je Spanoulis dodao 12 koševa. U redovima Reala najefikasniji je bio Rudy Fernandez sa 18 koševa, dok je Tremmell Darden zabio 10 koševa.

Maccabi Tel Aviv je u četvrtom susretu pobijedio Emporio Armani 86-66 i ukupnim rezultatom 3-1 izborio Final Four. Najbolji igrači u izraelskim redovima bili su Alex Tyus i Ricky Hickman sa po 16 koševa, dok hrvatski košarkaš Andrija Žižić nije nastupio. Kod Talijana najefikasniji je bio Keith Langford sa 28 koševa. Maccabi će na Final Fouru igrati protiv pobjednika dvoboja CSKA - Panathinaikos.

Plasman na završni turnir još u nedjelju je osigurala Barcelona koja je u četvrtfinalu svladala Galatasaray sa 3-0 u pobjedama, a suparnik u polufinalu će joj biti bolji iz susreta Real - Olympiakos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:41