POČINJE DOIGRAVANJE

LeBron James vodi Cleveland do prvog naslova

Cleveland i Lakersi su najveći favoriti, a najveća prijetnja bit će im Dallas, San Antonio, Orlando i Atlanta
Cleveland Cavaliers LeBron James (23) reaches out to put a shot up past Paul Pierce of the Boston Celtics during the fourth quarter of their NBA basketball game in Cleveland, March 14, 2010. REUTERS/Aaron Josefczyk (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)
 Reuters

Prije dvije godine svi su željeli vidjeti finale Lakersa i Bostona. Obnovljena su sjećanja na sudare Magica i Birda, Boston je nakon 22 godine opet bio na tronu, a veliki trio Garnett - Pierce - Allen u prvoj zajedničkoj sezoni došao je do toliko željenog prstena.

Dvije godine kasnije za istu trojicu tvrde da su prestari, a puk je žudi za novim suparništvom. Svi žele vidjeti finale Lakersa i Cavaliersa, veliki obračun Kobe vs. LeBron. I rijetki će se odvažiti prognozirati drugačiji rasplet doigravanja koje će započeti subotnjim ogledima Clevelanda i Chicaga, Bostona i Miamija te Atlante i Milwaukeeja u Istočnoj konferenciji, dok će se na Zapadu igrati prva utakmica u seriji Denver - Utah.

Prvi favoriti, Cavsi predvođeni LeBronom Jamesom, kreću u doigravanje protiv Chicago Bullsa koji su sa tri pobjede na kraju regularnog dijela sezone prestigli Toronto u borbi za osmo mjesto.

- Prošle su godine igrali strašnu seriju protiv Bostona, ali ne vidim da Bullsi ove godine mogu nešto protiv nadmoćnog Clevelanda. To je moj klub, ali realno ne vjerujem da mogu izvući više od jedne pobjede - rekao je Dalibor Bagarić, koji je dres Chicaga nosio od 2000. do 2003.

Cibonin centar je u mnogobrojnoj skupini ljudi koji vjeruju da je ovo godina finalnog sudara Bryanta i Jamesa.

- Gotovo sam siguran da će oni igrati u finalu.

Lakersi će u prvom krugu trebati naći “protuotrov” za najboljeg strijelca lige, 21-godišnjeg Kevina Duranta. Phil Jackson je započeo psihološki rat primjedbom “da Durant kod sudaca ima status superstara” i za taj je komentar uredno kažnjen sa 35.000 dolara. Durant je tu izjavu protumačio kao podcjenjivanje njegova stila.

Potencijalno najzanimljiviji dvoboj prvog kruga trebao bi biti obračun Dallasa i San Antonija.

- Teksaški obračuni su uvijek zanimljivi. Tko iz tog para prođe dalje igrat će u finalu Zapada protiv Lakersa - prognozira Bagarić.

Na Istoku, pak, očekivanja idu u smjeru novog finala Cleveland - Orlando, ako se njihove planove ne usude pokvariti mladi “sokoli” iz Atlante ili “starci” iz Bostona.

- Bit će finale Cleveland - Orlando. Ne vjerujem da Atlanta može zaustaviti Howarda - Bagarićeva je prognoza.

Dwight “Superman” Howard i pomagači prošle su godine zaustavili Jamesa. No, LeBron je nabavio “kriptonit”, Shaqa O’Neala i Antawna Jamisona. Cavsi idu po prvi naslov u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:48