POGLEDAJTE VIDEO!

Kobe tricom sa zvukom sirene donio pobjedu Lakersima

U posljednjih deset utakmica Bryant ubacuje 35,7 poena u prosjeku te je postao prvi strijelac lige. Sve to sa slomljenim kažiprstom šuterske ruke
RESTRICTED TO EDITORIAL USE(FILES) Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers celebrates after making a basket against the Miami Heat in the fourth quarter at Staples Center on December 4, 2009 in Los Angeles, California. The Lakers defeated the Heat 108-107. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Jeff Gross/Getty Images/AFP
 AFP

ZAGREB - Treći put u samo mjesec dana Kobe Bryant pogodio je šut za pobjedu. U prvom danu nove godine Bryant je tricom sa sirenom donio Lakersima domaću pobjedu (109-108) protiv Sacramenta.

Kingsi su pobjedu imali na dlanu. Zapravo, bili su bolja momčad. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena vodili su 20 razlike, na poluvrijeme otišli sa +15. Lakersi su se polako približavali, sustigli goste, ali pet sekundi prije kraja ništa nije upućivalo na to da će uspjeti kompletirati veliki preokret. Pri vodstvu Kingsa 108-106 Ime Udoka imao je dva slobodna bacanja i oba promašio. Na semaforu je ostala 4,1 sekunda. Kingsi su znali na koga će Lakersi igrati zadnji napad, ali nisu uspjeli spriječiti Gasolovo dodavanje Bryantu.

- Bilo je samo pitanje hoću li dobiti loptu na pravom mjestu i s dovoljno vremena za šut. Phil je nacrtao akciju za tricu. Želio je da dobijem otvoreni šut i pogodim ga - rekao je junak još jedne pobjede najuspješnije momčadi NBA lige (26-6).

Kingsi su u posljednjoj akciji išli na preuzimanje Bryanta, ali se Španjolac Sergio Rodriguez odbio od Kobeova bloka. Da nije u pitanju bio Kobe, Staples Center i zadnji napad, možda bi suci odsvirali faul u napadu. No, ostali su nijemi, Kobe je dobio loptu sam kao duh - ostalo je povijest.

- Ti igrači - stvarno mi nije jasno kako se dovode u te situacije i nevjerojatno je kako pogađaju te nezaboravne, čudesne šuteve. U tom je segmentu Kobe u istoj rečenici s Michaelom - rekao je Phil Jackson uspoređujući svog sadašnjeg i nekadašnjeg superstara.

Da, Kobe odlučuje utakmice kao što je to nekada činio Jordan. Protiv Miamija je 4. prosinca pogodio tricu za pobjedu. Onda je tjedan dana nakon toga slomio kažiprst desne, šuterske ruke! Otada je prvi strijelac lige, u posljednjih deset utakmica prosječno ubacuje 35,7 poena. Pobjednička trica protiv Sacramenta digla je Staples Center na noge i pokrenula lavinu. Kobe je u svlačionicu ispraćen povicima: “MVP, MVP, MVP!”

NBA liga, petak:

LA Lakers – Sacramento 109-108 (Bryant 39p, 5s, 5a, Odom 20p, 10s / Hawes 30p, 11s, 5a)

Minnesota – Orlando 94-106 (Flynn 23p / Lewis 21p, Nelson 16p, 6a)

Atlanta – New York 108-112, produžetak (Johnson 28p, 8s, Horford 22p, 19s / Robinson 41p, 6s, 8a, Chandler 24p, 17s)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:26