TRAŽI SE IZLAZ IZ KRIZE

Knego: Želim razgovor s KK Zagrebom

U Ciboni tvrde da nikada nisu razgovarali s Agrokorom
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - I direktor Cibone Andro Knego opovrgnuo je bilo kakve razgovore s koncernom Agrokor oko njihovog ulaska u klub.

- Agrokor se samo kroz medije spominje, ne sjećam se da ga je bilo tko iz kluba spominjao, niti smo razgovarali s njima oko sponzorstva ili bilo kakvog drugog oblika suradnje. Jedino sam prije nekog vremena razgovarao s kćerkom gospodina Todorića oko prebijanja jednog duga iz prošlosti. Niti na tom sastanku nismo spominjali mogućnost Agrokorovog ulaska u klub.

S obzirom na to da se radi o najvećoj hrvatskoj privatnoj kompaniji, jasno je da je Knego zainteresiran za pregovore s obitelji Todorić.

- Planiramo inicijalni razgovor, ali voljeli bismo kada bi prije toga dobili mig, saznali da i kod njih postoji želja za suradnju s Cibonom.

Cibonin direktor na sličan način odgovarao je i na pitanja u mogućoj fuziji s KK Zagreb, po kojoj bi društvo iz Trnskog postala svojevrsna filijala “vukova”. Kaže da o tome nije razgovarao, ali ne odbija niti takvo rješenje.

- I to je konstrukcija za koju zasad znam samo iz novinskih napisa. Nismo vodili konkretne razgovore na tu temu, ali nisam protiv njih. Zašto ne bismo razgovarali o tome ako je KK Zagreb zainteresiran. Štoviše, vrlo rado bih sjeo za isti stol s njihovom upravom koju predvode Jelavić i Karamarko. No, mislim da bi bilo dosta teško sve to izvesti jer je to projekt koji bi se trebao dulje pripremiti, a nemamo baš mnogo vremena na raspolaganju. Osim toga, KK Zagreb je klub s jakom upravom, financijski dobro sređen i trebalo bi vidjeti kakva su njihova razmišljanja.

Knego ne misli da bi se grad Zagreb mogao konkretnije uključiti u priču o spajanju košarkaških klubova iz Savske ulice i novozagrebačkog naselja Trnsko kada ih ionako u velikom dijelu financira (KK Zagreb) ili bi ga trebao financirati (KK Cibona)...

- Ne znam da takva želja postoji u gradu, niti sam čuo bilo što na tu temu. Možda bi grad Zagreb mogao zaprijetiti svojevrsnom ucjenom zbog neisplaćivanja sredstava koja je dosad izdvajao za naše klubove, ali ne vjerujem da bi se to moglo dogoditi.

Nakon odlaska predsjednika kluba Jelušića, Bandićeva oponenta, Cibonin status u gradu možda bi se mogao promijeniti.

- Tek ćemo vidjeti hoće li tu biti kakvih promjena, hoće li nam biti lakše u razgovorima s gradskim strukturama, ali iluzorno je očekivati da će politika sama riješiti naše probleme. Nerealno je očekivati da politika financijski pokriva nečije nepromišljene projekte - zaključio je jedini preostali kormilar tonućeg broda koji očajnički traži svoj remorker spasa.

Cibona se priprema za domaćinstvo završnog turnira regionalne lige košarkaša, ali to bi im trebao biti lakši zadatak. Blagdan Uskrsa je za nekoliko dana, a Cibonin uskrs nije na vidiku.

Plusevi i minusi fuzije

Plus

- u takvom fuzioniranom klubu na okupu bi bio velik broj igrača iz skupine najdarovitijih hrvatskih košarkaša (Bogdanović, Šarić, Prostran, Hezonja, Zubčić, Rikić, Radošević...)

- Cibonina infrastruktura i Zagrebove metode rada s mladim košarkašima

- momčad koja bi uz pomoć Grada i snažnih sponzora bila konkurentna u Euroligi

- temelj igračke kvalitete u klubu činili bi hrvatski košarkaši

Minus

- u fuzioniranom klubu Cibonina povijest “pojela” bi povijest Zagreba

- Zagreb bi postojao tek kao poligon za razvoj mladih igrača

- klupska maskota, bez obzira bio to mrav s njuškom i očnjacima ili vuk sa šest nogu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:26