KOALICIJA U CIBONI

Knego: Igrači su nas zadužili, moramo nešto pod hitno napraviti

Legendarni kapetan Cibone Andro Knego želi biti jednako uspješan direktor kao što je bio igrač
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Bude li u svom radu tako nekonkretan kao što je bio u odgovorima na službenom predstavljanju, novi Cibonin direktor Andro Knego neće uspjeti napraviti ono što je sam poželio:

- Želio bih biti efikasan kao što sam bio na terenu.

Knegi, naravno, za početak treba dati kredit jer je službeno u nekadašnju Miličevićevu fotelju zasjeo prošlog četvrtka. Još nema ni čistu situaciju kad su u pitanju klupska dugovanja i potraživanja te bogatstvo u nekretninama. Reviziori “pročešljavaju” klupsko poslovanje, a rezultati bi trebali biti poznati do sredine veljače.

Kad je pak o trenutačnoj lošoj financijskoj situaciji u klubu riječ, Knego je uvjeren da može pomoći u rješevanju duga prema sadašnjoj momčadi.

- Samo ime otvara mnoga vrata. Nisam anonimac, a nemam ni neku mrlju iz prošlosti. Došao sam zasukati rukave. Svi u klubu pod hitno moramo napraviti nešto za mladiće koji su uložili sebe kako bi doveli Cibonu u Top 16 i time nas zadužili.

Knego je pred novinare izašao s predsjednikom kluba Ivom Jelušićem. Kako i priliči njegovoj političkoj opciji, sjeo je zdesna predsjedniku. No, i jedan i drugi tvrde da će HDZ i SDP u Ciboni tijesno surađivati, samo za boljitak kluba.

- Dok sam u klubu, Cibona neće biti politički zloupotrijebljena i neće davati podršku nijednome kandidatu na bilo kakvim izborima. Cibona je tu radi sportskog, a ne izbornog rezultata - istaknuo je Jelušić, a nadovezao se Knego:

- U klubu nema mjesta politici, ali ako možemo, svatko od nas će pokušati dobiti pomoć od svoje opcije.

Za Cibonu bi, tako sada izgleda, najbolja opcija bio ulaz Atlantic Tradea u klub. U ponedjeljak je održana nova runda razgovora Tedeschi - Jelušić.

- Gospodin Tedeschi i njegova tvrtka puno ulažu u sport i košarku. Cibona kao najjači sportski brand u Hrvatskoj sigurno je interesantna, a nama treba glavni sponzor, kao i nekoliko manjih, zalažemo se i za pravedniju raspodjelu gradskog novca.

Koliko bi glavni sponzor trebao uložiti, Jelušić nije želio reći.

- Ciboni sigurno više treba nego što neki sponzor može dati. Jedno je sigurno: onaj tko daje novac, ima pravo odlučivati.

Čuli smo i da klub neće juriti u privatizaciju dok se ne stvore čivrsti zakonski preduvjeti za to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:37