OPĆE SIVILO

KAKO SU IGRALI U BLAMAŽI Cijela je momčad Hrvatske zakazala, tek je Simon nešto pokušavao

Hrvatski košarkaši odigrali su jednu od najgorih utakmica u povijesti reprezentacije
 CROPIX

Hrvatska je izgubila 80-69 u od Češke u osmini finala Eurobasketa te ispala s natjecanja. Nama je ostalo da ocijenimo nastup hrvatskih košarkaša, koliko god da su razočarali i javnost i sebe.

Ante Tomić

Centar koji će sljedeće sezone u Barceloni biti plaćen 2,5 milijuna eura ponovno je odigrao ispod svake razine. Bez čvrstine, spor, nespretan i, vjerovali ili ne, bez ijednog koša.

Damjan Rudež

Šutersko samopouzdanje koje je izgubio u Zagrebu u Lilleu se manifestiralo u utakmici bez ijednog šuta za osam minuta na terenu. Rudež koji ne može pogoditi šut nije nužan reprezentaciji.

Rok Stipčević

Pokušavao, ali kao i svi ostali nailazio na zid kada bi pokušavao nešto suvislo napraviti u napadu. Na kraju nešto i pogodio, ali nikakve koristi od toga nije bilo.

Bojan Bogdanović

Utakmicu otvorio s četiri promašaja za manje od dvije minute. Bez šuta (36%), do koševa je dolazio na silu. U kontri se vidjelo da je spor, u obrani nije mogao protiv Satoranskog.

Dario Šarić

Na početku unio nešto energije, ali ni on ni suigrači nisu to znali iskoristiti. I on je prenio lošu šutersku formu koja se prelila u nesigurnost i pogrešne odluke. Jedini koš zabio u 32. minuti

Roko Ukić

Protiv suparnika koji je prepoznavao svaki napad nije uspijevao postavljati akcije. Šutirao bolje nego inače. Iako je imao pet asistencija, izgubio je još više lopti.

Kruno Simon

Pokušavao nešto izvući u “pick and rollu” (igra dva na dva), jedini razbijao suparničku obranu. Šteta što se ozlijedio, ali teško bi to promijenilo rezultat.

Dontaye Draper

Nespreman i potpuni promašaj na prvenstvu. I Perasović je brzo odustao od njega vidjevši da od Drapera nema nikakve koristi.

Miro Bilan

Dobio priliku nakon što je izbornik odustao i od Tomića i od Žorića. Imao je solidnu dionicu u završnici, kada se od -30 dolazilo na -13.

Luka Žorić

Unutarnja igra trebala je biti hrvatska prednost, ali ni on, kao ni Tomić, nije mogao protiv Veselog, ali i protiv ostalih, manje poznatih centara. Nula skokova.

Mario Hezonja

S nizom obrambenih skokova i pet ranih koševa zaslužan za izjednačenost na početku utakmice. No, to nije bilo ni od kakve važnost za konačan rezultat.

Marko Tomas

Iako se očekivalo da će zaigrati, zbog ozljede nije bio spreman za utakmicu protiv Češke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:49