POVRATAK U ZADAR

Jusup: Drago mi je što sam se vratio u moj grad i klub

Umjesto smijenjenog Zmage Sagadina, KK Zadar vodit će Danijel Jusup koji je već vodio Zadrane u više navrata
Zadar, 210110.Dvorana Kresimira Cosica.Konferencija za medije na kojoj je direktor kluba Zdenko Micic predstavio novog trenera Danijela Jusupa.Na slici: Danijel Jusup.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

Danijel Jusup novi je trener košarkaša KK Zadar. Prije tjedan dana prihvatio je ponudu Širokog, a ubrzo zatim, nakon domaćeg poraza od Hemofarma, istu je sudbinu doživio u Višnjiku u ogledu sa Zadrom, za čijim se kormilom nalazi od četvrtka ujutro. Život doista piše romane.

- Izuzetno mi je drago što sam se vratio u Zadar, moj grad i klub. Više je razloga za moj povratak, u prvom redu moja povezanost s obitelji, puno bolje funkcioniram uz njih. Zadar je klub koji ima rejting, on je institucija. Košarkaški i obiteljski motivi presudili su da se brzo dogovorimo. U Zadru sam proveo dosta vremena, zna se koliko sam napravio. Toliko puno da sam zaslužio da se razgovara sa mnom.

- Kao i proteklih godina, nikad mi motiv nije bio novac, dolazio sam za manje nego drugi - izjavio je Jusup na predstavljanju, odnosno novoj inauguraciji koju je obavio direktor Zdenko Mičić.

Upravo je Micić, prema vlastitom priznanju, potaknuo Jusupov povratak, a Uprava je to konsenzusom to potvrdila. Mnoge je začudio iznenadni raskid s bivšim klubom, što je, saznajemo, prilično šokiralo odgovorne u Širokom.

- To sam riješio u vrlo kratkom roku, ovaj su put bili korektni prema meni. Znam za taj moralni teret, htjeli su da ostanem, ali ništa nisam potpisao, bio je to samo usmeni dogovor.

- Da se radilo o bilo kojem drugom klubu, a ne Zadru, ostao bih. Prije devet godina nisam imao ugovor s njima i nisam otišao iako me je zvala Cibona, a mjesec dana kasnije dobio sam otkaz. To mi daje za pravo i moralno opravdanje za povratak u Zadar - pojasnio je Jusup.

Završnica Kupa opet u Trnskom

Domaćin završnog turnira Kupa Kreše Ćosića (18. i 19. 2.) bit će KK Zagreb CO. U Trnskom se igralo i 2008. kad je Zagreb bio pobjednik. Na ovogodišnjem turniru za naslov će se boriti Zagreb, Cibona, Zadar i Cedevita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:24