OGROMAN USPJEH

Juniori Zagreba prvaci Europe

U finalu su predvođeni sjajnim Darijem Šarićem pobijedili Žalgiris sa 76-65. Šibenčanin je ostvario 'triple-double' s od 19 poena, 14 skokova i 10 asistencija
 Šome Šokota/CROPIX

Juniori Zagreba ostvarili su grandiozni uspjeh. 'Mali mravi' postali su prvi hrvatski klub koji se okitio naslovom europskog juniorskog prvaka. U finalu su predvođeni sjajnim Darijem Šarićem pobijedili litavski Žalgiris sa 76-65. Šibenčanin u redovima Zagreba ostvario je 'triple-double' s od 19 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Šariću su odlično asistirali Mario Hezonja s 19 poena, 6 skokova i četiri ukradene lopte, te Dominik Mavra sa 16 poena, 6 skokova i 5 ukradenih lopti.

Iako rezultat sugerira da su Zagrebaši lako došli do trofeja, utakmica u Barceloni bila je itekako gusta. Litavci su u zadnju četvrtinu ušli samo sa -2 i opasno su prijetili do kraja utakmice. Ipak, u završnici stvari u svoje ruke preuzeli su Šarić i Knežević, te odveli Mrave do 'raja'. Zagreb je turnir završio sa pet uvjerljivih pobjeda, a momčad je vodio Andrej Tesla.

Dario Šarić proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira. U čtiri utakmice je prosječno postizao 20.3 poena, uz 12.3 skoka i 6.3 asistencije. Sve to donijelo mu je prosječni valorizacijski indeks od čak 29.3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:32