BESPARICA POD TORNJEM

Jelušić: Moramo se boriti s onim što imamo

Unatoč dramatičnom apelu trenera Perasovića, predsjednik Jelušić ne može ponuditi jamstvo da će uskoro stići plaće i/ili pojačanje
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Teška ozljeda kapetana Marina Rozića pogoršala je ionako lošu situaciju u Ciboninoj svlačionici. Igrače i vodstvo na okupu još drže samo rezultati i “dobra kemija”. Već u četvrtak na kušnji će biti rezultat, kad će oslabljeni “vukovi” protiv Asvela tražiti prolaz u Top 16.

No, ako i prođe dalje, što Cibona s ovakvim, okrnjenim sastavom, neplaćenim igračima i trenerima uopće ima tražiti među 16 najboljih košarkaških družina Europe? To je apsurd s kojim se sudara Velimir Perasović u pripremi za Asvel, zbog čega je uputio javni apel klupskom vodstvu: “Trebamo plaće i pojačanje!”

Jasno je da ni od jednog, ni od drugog neće biti ništa do utakmice s Francuzima. No, pitanje je što će biti kasnije.

- Nema sumnje da je Rozićeva ozljeda ostavila veliku rupu u momčadi. U ovom trenutku ne ostaje nam drugo nego boriti se s onim što imamo, a vidjet ćemo što možemo napraviti po pitanju pojačanja - rekao je predsjednik kluba Ivo Jelušić, kojemu je na političkom planu godina počela vrlo uspješno.

Da bi tako bilo i na sportskom planu, nužno je da klupsko vodstvo povuče neke konkretne poteze. Andro Knego, iako odavno imenovan, još nije i službeno zasjeo u direktorsku fotelju.

- To je samo formalnost, čekalo se da prođe rok za žalbe. S Knegom sam u svakodnevnom kontaktu. On polako ulazi u posao. U srijedu bismo trebali razgovarati i vidjeti što se može učiniti po pitanju financija - kaže Jelušić.

Na pitanje hoće li novi direktor donijeti financijske pomake, Jelušić je odgovorio: - To je pitanje za njega, ali od direktora se očekuje da pomogne.

A u vezi sa zaostalim plaćama, odnosno hoće li igrači neke od njih uskoro dobiti, rekao je: - Nisam čovjek koji olako daje obećanja. Dolaskom nove godine otvaraju se neke mogućnosti. Svima je lakše ući u neke nove ugovore pa se nadam da će biti pomaka na financijskom planu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 08:45