STRAŠAN USPJEH

IZBORNIK PONOSAN NA DEČKE 'Ovo je generacija koja može vratiti košarku gdje joj je mjesto'

 foto: fiba.com

Hrvatski juniori osvojili su srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu (U-19). Niti protiv favoriziranih Amerikanaca, koji su ih tjedan dana ranije razbili s 22 razlike, odbijali su se predati, čak i kada više nisu mogli stajati na nogama.

Četiri sekunde prije isteka 40. minute bili su nadomak jednog od najvećih iznenađenja u povijesti ovog natjecanja, ali je Luka Božić pogodio jedno od dva slobodna bacanja i otišlo se u produžetak. SAD je pobijedio 79-71 (67-67).

Ante Nazor još je jednom pokazao da zna posao kada su u pitanje mlađe generacije, a najveća potvrda će doći kada od ovih mladića izrastu seniorske klase. Složio je protuigru za Amerikance koji su njegovi igrači izvršavali dok su imali snage. Ravnoteža u skoku (52-50 za SAD), kontrola lopte kao odgovor na američku agresivnost. Jedino je nedostajao vanjski šut (trice 3/21 za razliku od američkih 9/20) i mirnoća na crti slobodnih bacanja (14/23).

- Dečki su u maloj depresiji, ali podignut ćemo se. Ovo je generacija koja može vratiti košarku gdje joj je mjesto. Milimetar nas je dijelio do pobjede pa dominira osjećaj da smo izgubili zlato, a ne da smo osvojili srebro, izjavio je Ante Nazor.

Sjajan početak košarkaškog ljeta za Hrvatsku. Ne može se izmjeriti koliko je državi s nešto više od četiri milijuna stanovnika teže nadoknaditi trojicu iz startne petorke, nego što se na reprezentaciji zemlje s 320 milijuna primijeti da je bila bez 13 igrača tog uzrasta koji su izabrani na ovogodišnjem draftu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:39