ČVRSTI 'BABO'!

IZBORNIK I NAVIJAČI MOGU ODAHNUTI Najbolji hrvatski košarkaš spreman je za utakmicu sa Slovenijom

'Boli me, ali sve će biti u redu' - rekao nam je Bogdanović s ohrabrujućim osmijehom
 Cropix

Navijači Hrvatske, ali i izbornik Velimir Perasović mogu odahnuti. Ozlijeđeni gležanj nastavio se smirivati, a kako je Bojan Bogdanović čvrsta, hercegovačka kost, koji može igrati i preko boli, bit će spreman za prvu utakmicu EP-a protiv Slovenije 5. rujna u Areni.

- Boli me, ali sve će biti u redu, rekao nam je Bogdanović s ohrabrujućim osmijehom na licu.

Najbolji hrvatski košarkaš nije niti podvrgnut dodatnim liječničkim pregledima nego je samo nastavio s rehabilitacijom i terapijom kojom je počeo odmah nakon utakmice protiv BiH.

Šarić lakše ozljeđen

- Potvrđena je blaža distorzija gležnja. U petak smo obavili pet standardnih terapija i jednu specifičnu, “game ready” te je stanje vidno bolje. Poznavajući Bogdanovića i tip ozljede, očekujem da će u ponedjeljak trenirati, ali ne punom snagom, objasnio je šef liječničke službe reprezentacije Miran Martinac.

U trolistu ozlijeđenih hrvatskih košarkaša objektivno najlakša je situacija s Darijem Šarićem kojem je protiv BiH oštećena rožnica.

- Uspjeli smo ga osposobiti za nastavak utakmice, ali nije bilo potrebe forsirati. Malo je zaderao rožnicu koja se vrlo brzo obnavlja. Oko tretiramo kapima i masti te će i on u ponedjeljak nastaviti s normalnim radom, rekao je još Martinac.

Oprez s Tomasom

Marko Tomas će, pak, danas na kontrolni ultrazvuk ozlijeđenog lista zbog kojeg je u ponedjeljak prekinuo trening. Nakon što stigne očekivana “papirnata” potvrda da je ozljeda sanirana, Tomas bi se trebao vratiti treninzima i biti spreman za EP.

- Marko je bio pod intenzivnom terapijom pet dana, a čekamo ultrazvuk kako bismo imali objektivan nalaz te na temelju njega zaključili koje vježbe može raditi jer snimka pokazuje da mu se ništa neće dogoditi. Oprezni smo jer je imao previše pehova u životu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:06