DRUGA POBJEDA U NIZU

HRVATSKA UVJERLJIVO SREDILA I LATVIJU Mario Delaš najveće iznenađenje priprema

Opet su najbolji bili nositelji: Tomić sa 15 poena, sedam skokova i četiri asista, Bogdanović sa 17 poena, pet skokova i dva asista, Roko Ukić sa osam poena
 tonči Plazibat/CROPIX

Hrvatska je upisala u treću pobjedu uoči Eurobasketa. U Dubrovniku je nakon Crne Gore pala i Latvija. Konačnih 81:66 moglo je biti i uvjerljivije, posebno ako se uzme u obzir kako je Hrvatska počela ovaj ogled.

Jasmin Repeša ovoga puta vratio je u rotaciju Darija Šarića, ali je u hotelu ostao Damir Markota kojega je uhvatila viroza. Naravno, nisu igrali niti ozlijeđeni Kruno Simon i Luka Žorić, kojega nije bilo niti u dvorani, morao je zbog obiteljskih obveza otići za Zadar.

No, petorka Ukić, Bogdanović, Rudež, M. Delaš i Tomić sjajno je otvorila utakmicu, već u osmoj minuti bilo je 19:7. Hrvatska je bila u obrani čvrsta, a u napadu brža, raznovrsnija i poletnija od Latvijaca, pa je razlika u klasi odmah došla do izražaja. Međutim, kad je Repeša krenuo u rotacije od igrača s klupe nije dobio ono što je očekivao, prije svega od Ante Delaša, Darka Planinića, ali i Darija Šarića. Srljali su naši iz greške u grešku i Latvija napravila niz od 13-0 za vodstvo 23:21 u koje ih je doveo Škele.

Repeša je ubrzo vratio nositelje, doduše, pri tome je pukla arkada Roka Ukića, pa je naš kapetan zaradio tri šava iznad oka, a onda su Ante Tomić, Bojan Bogdanović i Didi Draper ipak sa sigurnih plus osam odveli Hrvatsku na veliki odmor (40:32).

Kad su se s njega vratili, preuzimanja, koja su do tada sjajno radila u hrvatskoj obrani, sada su zakazala, pa je Kuksiks pogodio tri vezane trice, a Latvijci ukupno njih šest u trećoj četvrtini. Mučili su nas malo i kombiniranim zonama, no naša je reprezentacija završnicu ipak odigrala opet vrlo dobro. Tu se još jednom dopao Mario Delaš koji krupnim koracima grabi ka dresu za EP.

Opet su najbolji bili nositelji: Tomić sa 15 poena, sedam skokova i četiri asista, Bogdanović sa 17 poena, pet skokova i dva asista, Roko Ukić sa osam poena, tri skoka i šest asista (i tri šava iznad oka), ali i Mario Delaš sa deset poena, pet skokova i dva asista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:16