KOŠARKAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska i službeno krenula po Eurobasket 2015. godine!

 Ales Fevzer / CROPIX

Iz Hrvatskog košarkaškog saveza stigla je očekivana vijest, kreće se u lov na domaćinstvo Europskog prvenstva 2015. godine.

Fiba Europa je prošli tjedan zbog nestabilne situacije u zemlji oduzela Ukrajini domaćinstvo smotri najboljih košarkaša kontinenta i raspisala novi natječaj. Odluka o novom domaćinu donijet će se u drugoj polovici kolovoza, a službene kandidature moraju se predati najkasnije do 31. srpnja.

HKS će u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta izabrati jednu od tri ponuđene opcije za organizaciju:

- domaćin cjelokupnog Europskog prvenstava 2015.

- domaćin jedne od četiri skupine prvog dijela natjecanja

- domaćin jedne skupine i završnice (knock-aut utakmice od osmine finala nadalje).

Načelno zanimanje za Eurobasket pokazalo je 16 europskih zemalja, a Fiba Europa je jednom od favorita, Španjolskoj, zabranila kandidaturu jer će ove godine ugostiti Svjetskog prvenstvo.

Eurobasket 2015. trebao bi biti jedno od najjačih kontinentalnih natjecanja u povijesti jer je i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

Igranje pred vlastitim, vatrenim navijačima, povećalo bi izglede Hrvatske da na Eurobasketu napravi korak više u odnosu na Sloveniju, osvoji prvu medalju nakon 1995. godine ili, čak, zaigra u finalu. Bogdanović, Tomić, Ukić, Simon, Rudež, Žorić bit će u najboljim i najzrelijim godinama, Dario Šarić će za dvije godine biti još bolji igrač, a i Mario Hezonja će biti u prilici standardno pokazivati raskoš svog talenta. Ovakva reprezentacija je kandidat i za polufinale na Olimpijskim igrama, a do Rija će se lakše doći preko Europskog prvenstva u Hrvatskoj. Dvorane i infrastrukturu imamo, također i ljude koji vole košarku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:34